Na području VPŽ 27 novih slučajeva: Hospitalizirano 12 pacijenata

S područja Virovitičko-podravske županije, 27 je novozaraženih osoba koronavirusom. Od 106 uzoraka, među njima je bilo 27 pozitivnih i 79 negativnih na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

Od toga, četrnaest je ženskog, a trinaest muškog spola. Sedamnaest je srednje, petero je mlađe životne dobi, a četvero su djeca. Trećina novoinficiranih dolazi iz samoizolacije i kontakti su ranije zaraženih. Za ostale, izvor zaraze je epidemiološki nepoznat.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano osam COVID-19 pacijenata. U odnosu ne jučer, troje ih je otpušteno na kućno liječenje, a jedan je novo hospitaliziran. Istodobno, u KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je na respiratoru, a dvoje ih je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 394 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, šest žena i četiri muškaraca, preminuli su s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content