Na području VPŽ 30 novih slučajeva: Obrađen dio zaostataka, a na čekanju još 11 uzoraka od vikenda

Virovitičko-podravska županija broji 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Zbroj je to za subotu i nedjelju, a još se čeka rezultat za 11 osoba.

U Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak su epidemiološki i teritorijalno obradili 13 inficiranih od petka, a za ostalih, tj. novih 30, očekuje se da će se podaci doznati u utorak.

Prema tome, za 13 inficiranih, za koje se znalo da su pozitivni, ali nije bilo poznato „mjesto njihovog stanovanja“, danas je utvrđeno od kuda dolaze. Njih 13-ero pristižu s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (4), Mikleuš (3), Gradina, Čađavica, Sopje, Orahovica, Slatina i Pitomača. Jedanaest je muškaraca, dvije su žene. Svi imaju blage simptome bolesti. Od navedenih, pet je srednje, dvije su starije, a po troje je djece i osoba mlađe životne dobi.

Za vikend je na analizu poslano 128 uzoraka. Za njih 11 se još očekuju rezultati, a 30-ero ljudi je bilo pozitivno na COVID-19. Njih 16 je muškog, a 14 ženskog spola. Desetero ih je mlađe životne dobi, devet je srednje, šest starije, a petero su djeca.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 11 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Istodobno, u Osijeku su tri pacijenta s područja VPŽ. Dvije osobe se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 586 osoba. Istodobno, sedam žena i šestero muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content