Na području VPŽ 46 novih slučajeva: Tri osobe su na respiratoru

Prema podacima dobivenim od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, analizirajući testirane osobe od 28. listopada, na području naše županije novozaraženih virusom SARS-CoV-2 je 46, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Od petka su podatke počeli prikupljati i liječnici obiteljske medicine, no njihovi podaci još nisu stigli, pa je poznato samo od kuda dolazi 34-ero inficiranih po podacima epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ.

Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (6), Lukač (6), Orahovica (4), Pitomača (4), Gradina (3), Sopje (3), Slatina (3), Špišić Bukovica (2), Suhopolje (2), Voćin (1). Prema podacima Policijske uprave Virovitičko-podravske na našem se području 588 osoba nalazi u samoizolaciji. Njih 152 se liječi u kući. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih 12 dolazi s područja VPŽ, a dvoje je iz Osijeka i Rijeke. Istodobno, u KBC Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije koji se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazio se 685 osoba. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content