Najgori dan u VPŽ: Zaraženo 20 osoba, najveći dio na svadbenim svečanostima, jedna osoba preminula

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, u zadnjih 24 sata, s našeg područja novo zaraženo je čak 20 osoba COVIDOM-19, što je najviše od kad je epidemije koronavirusa. Osim toga, jedna ženska osoba (1960. godište), koja je bila na respiratoru u KBC-u Osijek, je preminula.

U posljednja 24 sata testirano je 64 ljudi od čega je njih 20 bilo pozitivno, od kojih je jedno dijete, četvero je mlađe, 13 srednje i dvoje starije životne dobi. Svi su s blagim simptomima COVIDA-19. Trećina novih pozitivnih, nakon epidemiološke analize, povezuje se sa svadbenim svečanostima.

Istodobno, 12 osoba se oporavilo i više nisu na listi oboljelih, a u samoizolaciji je trenutno 207 ljudi. U Općoj bolnici je trenutno osmero hospitaliziranih pacijenata od COVIDA-19. Od zdravstvenog osoblja, nema niti jedna osoba koja je u samoizolaciji, dok su izolaciji dva pozitivna zdravstvena djelatnika. U KBC Osijek nema pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 280 osoba se zarazilo. Od toga, 51 ih je trenutno aktivno, 221 osoba se je oporavila, dok je pet žena i četvero muškaraca preminulo.

Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, Marija Klementa, a uslijed velikog broja inficiranih, od kojih velik dio novozaraženih dolazi sa svadbenih svečanosti, “ako se situacija ne popravi te ako ne bude pridržavanja epidemioloških mjera, razmotrit će se i mogućnost zabrane svadbenih svečanosti na našem području”.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content