Našice, Feričanci, Donja Motičina, Đurđenovac i Viljevo bez oboljelih od koronavirusa

U posljednja 24 sata za područje Osječko–baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 112 osoba, a testirano je ukupno 411 uzoraka (296 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 115 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

Treba svakako reći kako u Našicama danas (srijeda) nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze, a isto je i u općinama Donja Motičina, Feričanci, Đurđenovac i Viljevo, dok je u Podravskoj Moslavini samo jedan i to u mjestu Krčenik.

Najviše pozitivnih nalaza bilo je u Osijeku (41), odnosno s prigradskim naseljima ukupno za 50 osoba (Tenja 4, Višnjevac 2, po 1 Josipovac, Briješće i Sarvaš). Slijede Čepin s 13 novozaraženih osoba, Đakovo 10 (odnosno 13 s prigradskim naseljima Kuševac, Piškorevci i Selci Đakovački), Belišće 7 (odnosno 9 s naseljima Gat i Veliškovci), Strizivojna 5, Valpovo 2 (odnosno 7 s prigradskim naseljima Šag (2) te Harkanovci, Marnančaci i Nard (po 1).

Po dvije zaražene osobe su iz Bilja i Darde, a po jednu imaju Antunovac, Dalj, Donji Miholjac, Ernestinovo, Jagodnjak, Krčenik, Ladimirevci, Palača, Paljevina, Rakitovica i Šumarina.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 94 osoba koje su oboljele od COVID-19 (11 više nego prethodnog dana) od kojih je 13 na respiratoru. Deset oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 119 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.380 osoba. Policija je zaprimila tri dojave građana o kršenju mjere samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da su dvije dojave točne (u Osijeku i Donjem Miholjcu), a prilikom 59 samoinicijativnih provjera utvrđeno je jedno kršenje (u Osijeku). Ostali su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Na današnjoj (28. listopada) sjednici Stožera civilne zaštite Osječko–baranjske županije naglašeno je kako je epidemija koronavirusom i dalje izuzetno snažna na području županije te je nužno dosljedno poštivanje propisanih epidemioloških mjera. U tom cilju ovlaštene osobe civilne zaštite, policije i državnog inspektorata trebaju pojačano provoditi nadzore i provjere, a uz preventivne i edukativne mjere u slučaju kršenja mjera trebaju poduzimati i sankcije koje im omogućavaju važeći propisi i odluke.

Konstatirano je da se pozitivni nalazi kontinuirano pojavljuju u gotovo svim općinama i gradovima, danas u 33 naselja, pa nema većih pojedinačnih žarišta epidemije. Pri tomu je rečeno kako je epidemiološka situacija u Domu za starije i nemoćne osobe sv. Antun u Šagu sada pod kontrolom.

Pozitivno je 12 korisnika (od kojih su dva u KBC-u) te četiri djelatnika, no oni su izolirani. U samoizolaciji je 11 korisnika i jedan djelatnik, djelatnici koji trenutno rade koriste punu zaštitnu opremu, a u tijeku su daljnje epidemiološke obrade.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content