OBNOVA PRUGE Pogledajte kako teku radovi na željezničkom kolodvoru u Š. Bukovici i stajalištu u Vukosavljevici

Proteklih dana pisali smo kako se radovi na obnovi pruge od Virovitice do Pitomače odvijaju prema planu i rasporedu. Naši fotoreporteri obišli su kolodvor u Špišić Bukovici te stajalište u Vukosavljevici gdje se na toj relaciji trenutno izvode dopune kolosijeka tucanikom kao priprema za strojnu regulaciju kolosijeka te priprema za predizanje dugoga tračničkog traka. U kolodvoru Špišić-Bukovica ugrađuju se jedna od skretnica i tamponski sloj, dok se u stajalištu Vukosavljevica izvode radovi na peronima.

Prema planiranoj dinamici, slijede radovi na strojnoj regulaciji kolosijeka, dopuni tucanika, zamjeni skretnica u kolodvoru Pitomača, predizanju dugoga tračničkog traka, zamjeni mosne građe na mostu Ođenica te ugradnji sintetičkog popođe na željezničko-cestovnim prijelazima.

DJI 0593

Obnova pruge od Virovitice do Pitomače vrijedna je 165 milijuna kuna (bez PDV-a) i financira se iz komercijalnoga kredita s državnim jamstvom. Po završetku radova, a što se očekuje u rujnu 2021., dionicom će vlakovi prometovati brzinom od 100 km/h, što će skratiti vrijeme putovanja i učiniti ga sigurnijim.

(HŽinfra, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”610499″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content