Održana sjednica Općinskog vijeća Pitomače: Donesen niz odluka važnih za općinu

U utorak u prostoru Doma kulture u Pitomači, po 27. puta u ovom sazivu, svoju sjednicu održalo je Općinsko vijeće Općine Pitomača. Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Rikarda Bakana, nakon kratkog aktualnog sata, prisutni su vijećnici najprije donijeli odluku o odabiru najpovoljnjeg ponuditelja za davanje koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova na području općine Pitomača. Navedene će poslove, kao i do sada i u narednom petogodišnjem razdoblju obavljati lokalna tvrtka DIMKO d.o.o. Pitomača.

Zatim su vijećnici dali suglasnost Općinskom načelniku za donošenje odluka o odabiru najpovoljnijih ponuditelja u postupcima javne nabave za uslugu provedbe projekta te pripreme i provedbe postupaka javne nabave za potrebe projekta SPEKTAR (rekonstrukcija starog objekta srednje škole u Pitomači i njegova prilagodba u prostor za pružanje izvan- institucionalnih socijalnih usluga) odnosno izvođenje građevinsko-obrtničkih radova na uređenju dvorane za male športove u Pitomači (Trgovačko-fasaderski obrt DUGA vl. Tihomir Živko iz Pitomače). Za ovaj projekt, sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta iznosom od 267.000 kuna, Općinski su vijećnici donijeli i odluku o davanju financijskog osiguranja.

IMG 8708 1

Prihvaćeno je i nekoliko točaka vezanih uz predstojeće izbore za članove Vijeća mjesnih odbora na području općine Pitomača (20. prosinca 2020.), kao i odluka o objavi javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova općinskog Savjeta mladih. Danijela Rešetar ponovno je imenovana v.d. ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača, pošto po provedenom ponovljenom javnom natječaju za mjesto ravnatelja nije bilo pristiglih prijava.

(pitomaca.hr)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content