Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Opće medicine u Virovitici

Još jedna zgrada zdravstvene ustanove na području Virovitičko-podravske županije dobila je novo, energetski učinkovitije, ruho. Naime, završeni su radovi u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Opće medicine na adresi Gajeva 21, Virovitica – KK.04.2.1.04.0303.”, projekta koji je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U utorak, 13. listopada održana je završna konferencija na kojoj su prezentirani rezultati projekta, vrijednog 1.365.446,25 kuna, od čega su bespovratna sredstva 819.485,75 kuna. Projekt je sufinanciralo i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 420.193,40 kuna. Nositelj je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Slika1

Radove na zgradi je izvela tvrtka Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara, a stručni nadzor provela tvrtka King Art studio d.o.o. iz Virovitice. Energetska obnova obuhvaćala je tri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena kompletne vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova te dvije strojarske mjere: postava plinskog kondenzacijskog kotla i uvođenje solarne pripreme potrošne vode. Izvedena su razdvajanja mjerenja električne energije i vode.

a

Uspješno izvedenim radovima zgrada je iz energetskog razreda F prešla u energetski razred C.

– Županija kontinuirano ulaže u energetsku obnovu zgrada zdravstvene ustanove. Uz pomoć Razvojne agencije Vidra izvrsno koristimo mogućnosti koje nam pruža Europska unija. Bez europskih sredstava sigurno ne bi bilo toliko ulaganja u energetske obnove, ali i ulaganja na druga područja u županiji – rekao je zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement.

opkk svi logici v2 scaled

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content