Osam novih slučajeva u VPŽ: Hospitalizirano 16 pacijenata, epidemiološki obrađeni rezultati od vikenda

Prema podacima dobivenim od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, poznato je od kuda je 28 zaraženih COVIDOM-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Naime, nakon provedene epidemiološko teritorijalne obrade, dvoje zaraženih od njih 30, nije bilo s područja VPŽ, već susjednih županija, pa je tako za testirane u subotu i nedjelju zbroj novozaraženih 28. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (11), Mikleuš (6), Slatina (4), Pitomača (2), Čađavica (2), Suhopolje (1), Čačinci (1) i Orahovica (1).

Od ukupno 67 uzoraka poslanih na analizu u ponedjeljak, negativnih je 43, u obradi je još njih 16, pozitivnih je osmero, pet muškaraca i tri žene. Petero je srednje, a troje mlađe životne dobi. Očekuje se da će se podaci, iz kojeg grada ili općine dolaze osmero novozaraženih, doznati u srijedu.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od čega je jedna iz Osječko-baranjske županije. Istodobno, u Osijeku su tri pacijenta s područja VPŽ. Dvije osobe se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazile su se 592 osobe. Istodobno, sedam žena i šestero muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content