Osam novih slučajeva u VPŽ, među njima dvoje djece: Desetero je hospitaliziranih, oporavilo se šestero osoba

Među 80 testiranih uzoraka, od subote i nedjelje, osam je novopozitivnih na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od navedenog, pet je žena, tri su muškarca, četvero je starije, dvoje srednje životne dobi, dok je dvoje djece.

Troje ih dolazi iz samoizolacije i zaraženi su od svojih kontakata, troje je koronavirus dobilo na svadbenim svečanostima. Svi imaju blage simptome bolesti COVID-19. Oporavilo se šest osoba te oni više nisu na popisu oboljelih od koronavirusa.

U samoizolaciji je trenutno 210 osoba. U Općoj bolnici Virovitica je osam COVID-19 pacijenta. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje pacijenata. Jedna se nalazi na Klinici za infektologiju na kisiku, a druga je u respiracijskom centru na respiratoru.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 317 osoba se zarazilo. Od toga, 67 ih je trenutno aktivno, 241 osoba se oporavila, dok je pet žena i četvero muškaraca preminulo.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content