Planinar pao s 35 metara sa stjenjaka na Krndiji, spašavali ga HGSS i policija

Na stjenjaku Rustine na planini Krndija iznad Orahovice, danas (nedjelja) se dogodila nesreća planinara koja je samo pukom srećom prošla bez smrtnog stradavanja. Naime, planinar iz Đakova pao je s navedenog stjenjaka s visine od 35 metara. U pomoć je odmah priskočio HGSS Orahovica.

Na mjestu nesreće s grupom planinara PD Đakovo nalazio se član HGSS Stanice Osijek koji je, uz druge planinare, odmah priskočio u pomoć unesrećenom i dežurnom dao informacije o lokaciji nesreće i stanju nesretnog planinara. Na mjesto događaja odmah su izašla dva spašavatelja iz Orahovice te su im se pridružila još dva iz Slatine. Nedaleko nesreće nalazio se još jedan član Stanice Osijek koji je također došao do podnožja 58m visoke ferate Stjenjaka Rustine. Ozlijeđenom planinaru sanirali su zadobivene ozljede te transportirali ga u vakuum madracu do prve prometnice gdje je predan timu Hitne medicinske pomoći Orahovica.

hgss spasavanje 2

Planinar je zadobio teške tjelesne ozljede, no na sreću nije u životnoj opasnosti – rekli su iz HGSS-a Orahovica te naglasili kako se planinari, među kojima je bio i unesrećeni, nisu nikome javili da dolaze i da će se penjati, a isto je potvrdilo i Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica koja stalno poziva na oprez i nužno savjetovanje prilikom odlaska na planinske stjenjake.

hgss spasavanje 1

U isto vrijeme, kada je teklo spašavanje na Krndiji, javili su iz orahovačke stanice HGSS-a, od jutarnjih sati, aktivno je još troje članova HGSS Stanice Orahovica bilo ispomoć Stanici Koprivnica u potražnoj akciji nedaleko Đurđevca. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content