Pobjedom nad Koprivnicom virovitičke košarkašice Z-13 jure prema prvom plasmanu na Prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji

Virovitičke košarkašice do 13 godina starosti nezaustavljivo jure prema prvom plasmanu na završnicu Prvenstva Hrvatske u ovoj konkurenciji. Ovaj put nastradala je Koprivnica. Očekivala se neizvjesnija utakmica no od samog početka djevojke trenera Roberta Fritza ozbiljno su shvatile svoje zadatke i svoje vršnjakinje iz Koprivnice ostavile bez nade u bilo što osim poraza. Početna petorka Deskar – Cenger – Lovreković – Bucifal i Bosnić stvorila je u prvoj četvrtini doista nenadoknadivu prednost od 27:1. Nekoliko lijepih prodora Hane Deskar i Margarete Cenger te asistencije prema Alisi Lovreković i Korini Bosnić kao i prepoznatljiva borbenost Maje Lene Bucifal ostavile su gošće bez nade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U drugoj četvrtini raspištoljila se i Nikolina Hetzel te s nekoliko preciznih ubačaja još više povećala prednost. Pred kraj četvrtine priključila se je i Ena Salajić dok je svoje minute dobila i Nika Miljak. Nakon poluvremena trener Robert Fritz dao je priliku i najmlađoj Miji Milković koja je svoje minute odlično iskoristila osobito kroz svoju borbenost, a u strijelce se je upisala i Lea Štampar. Četvrta četvrtina pripala je Lani Bajivić jer je u kratkom roku nekoliko puta proparala protivnički koš. Razlika na semaforu iz minute u minutu se je povećavala da bi na kraju dosegnula konačnih 74:16 odnosno 58 koševa razlike.

Najefikasnija kod Virovitičanki bila je Margareta Cenger sa 14 postignutih koševa, a usporedo s njom odlično su je pratile Hana Deskar i Lana Bajivić sa 11 postignutih koševa dok je Nina Hetzel ubacila 10 koševa. Po 8 koševa upisale su Alisa Lovreković i Maja Lena Bucifal no toj brojci treba dodati i po isto toliko skokova. Kod gošći iz Koprivnice najpreciznija je bila Klara Jakupić postigavši 8 koševa.

Trener Robert Fritz na kraju nije propustio pohvaliti sve svoje djevojke naznačivši da je i ova utakmica odigrana bez ozlijeđene Nike Gverić te da je sada sigurno da će se borba za plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske voditi Između Varaždinskog Vindija, Križevačkog Radnika i ŽKK Virovitice.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 74:16

ŽKK Virovitica: Nika Miljak, Margareta Cenger 14, Alisa Lovreković 8, Maja Lena Bucifal 8, Hana Deskar 11, Mia Milković, Lana Bajivić 11, Korina Bosnoić 4, Ena Salajić 6, Lea Štampar 2, Nikolina Hetzel 10. (www.icv.hr)