Policija: U četvrtak dva naleta na pješake na istom pješačkom prijelazu, djevojka (15) s ozljedama opasnim po život prevezena u KBC Osijek

Virovitičko-podravska policija u petak je izvijestila kako su se u četvrtak dogodile dvije prometne nesreće na istom pješačkom prijelazu u Virovitici u blizini Tehničke škole Virovitica. Kako kažu iz PU virovitičko-podravske, oko 13 sati, u svega 15-ak minuta dogodile su se dvije prometne nesreće naleta na pješake u kojima je 15-godišnja pješakinja teško ozlijeđena sa zadobivenim ozljedama opasnima po život, a 16-godišnja pješakinja u drugoj prometnoj nesreći je lako ozlijeđena.

U obje prometne nesreće, nastradale pješakinje prelazile su cestu na pješačkom prijelazu krećući se u pravcu Tehničke škole kada su na njih naletjela osobna vozila koja su se kretala iz pravca centra Virovitice.

– Kako odmah nakon naleta lako ozlijeđena pješakinja nije osjećala posljedice naleta vozila, vozačica i pješakinja događaj nisu prijavljivale policiji pa se za vozačicom iz te prometne nesreće još traga, dok je teško ozlijeđena pješakinja nakon prometne nesreće prevezena u Opću bolnicu Virovitica, a potom i bolnicu u Osijek – izvijestili su iz policije.

– Podsjećamo sve vozače da su se pješačkim prijelazima dužni približavati oprezno i brzinom koja ne ugrožava pješake, da mogu zaustaviti svoje vozilo i propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz, a ako su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

Isto tako, prvenstveno u cilju vlastite sigurnosti, podsjećamo pješake da prije prelaska ceste nikako ne propuste pogledom u lijevu i desnu stranu dobro provjeriti mogu li cestu prijeći na siguran način te upozoravamo na opasnosti korištenja mobitela i drugih uređaja prilikom sudjelovanja u prometu, bilo u smislu razgovora, pisanja poruka, praćenja društvenih mreža ili slušanja glazbe korištenjem slušalica.

Pred nama je doba godine sa smanjenim periodom dnevnog svjetla i smanjenim uvjetima vidljivosti zbog vremenskih prilika, pa podsjećamo pješake da su noću i u uvjetima smanjene udaljenosti, kada se kreću kolnikom, obavezni biti osvjetljeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom – ističu iz PU virovitičko-podravske.

Zbog novonastale problematike najavljena akcija Postaje prometne policije Virovitica u petak, 23. listopada 2020. godine od 10 do 18 sati usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola će biti usmjerena i na nadzor i zaštitu pješaka u prometu, a pojačano postupanje po navedenom će se vršiti u predstojećem periodu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content