Projektom „Zaželi i ostvari” brinuli za osobe starije životne dobi s područja Našica i okolnih općina

U srpnju 2018. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Našice započeo je Projekt „Zaželi i ostvari”. Ovim projektom zaposleno je 13 žena koje su se u protekle dvije godine brinule za 52 krajnja korisnika na području grada Našica i općina Podgorač, Đurđenovac, Feričanci, Donja Motičina i Koška, pišu Našice.com.

Uz nositelja projekta Gradsko društvo crvenog križa Našice, projekt je ostvaren u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Našice i Hrvatskim zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek u vrijednosti više od 2 milijuna 220 tisuća kuna za koji su osigurana sredstva u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

ck 2 1
Foto: nasice.com

S ciljem ublažavanja posljedica siromaštva i socijalne isključenosti, zaposleno je 13 teško zapošljivih žena kojima je tijekom projekta omogućena edukacija kojom su osposobljene za tržište rada. Krajnjim korisnicima starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju pružena je psihosocijalna podrška te pomoć oko obavljanja svakodnevnih kućanskih poslova. Također, krajnjim korisnicima su se na mjesečnoj razini kupovale i dostavljale potrepštine za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora.

ck 3
Foto: nasice.com

Martina Umiljanović, voditeljica projekta i ravnatelj CK Igor Feldi rekli su kako su izuzetno ponosni što su uspjeli dobiti ovakav projekt ta kako su vrlo zadovoljni sa svojih 13 zaposlenica. Ovim projektom omogućeno je povećanje zapošljivosti na području koje pokriva GDCK Našice te je pridonijelo ublažavanju posljedica siromaštva i socijalne isključenosti.

(nasice.com)

ck 4
Foto: nasice.com
ck 5
Foto: nasice.com

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content