Putujete u Njemačku? Pogledajte kakve vas mjere čekaju od idućeg tjedna

Njemački mediji donose mjere njemačke Vlade i saveznih država kojima žele spriječiti nagli porast zaraženih koronavirusom. Nove mjere će trajati četiri tjedna, a stupaju na snagu 2. studenog, piše Fenix Magazin, a prenosi vecernji.hr

Evo kako je frankfurtski Hit Radio FFH u najkraćem objavio mjere koje će se primjenjivati od ponedjeljka.

Ugostiteljski objekti u studenom će biti zatvoreni. Ostavljena je mogućnost dostave hrane, a otvorene će ostati i kantine.

Škole i vrtići u studenom bi trebali nastaviti s radom. Pritom se učenici moraju pridržavati već ranije donesenih higijenskih mjera.

Trgovine i trgovački centri će ostati otvoreni, ali u trgovini ne smije biti više od jednog kupca na 10 kvadratnih metara. Ranije je bilo 25 kvadratnih metara.

Hotelski smještaj i turističke ponude u studenom u Njemačkoj će biti zatvoreni. Izuzetak su samo službena putovanja i putovanja u “nužne svrhe”.

Zajednički boravak na javnom mjestu je dopušten za deset osoba iz najviše dva kućanstava. Kršenje ove mjere će se strogo kažnjavati.

Zabavni događaji nisu dopušteni ni u studenom. To uključuje kazališta, koncertne dvorane i kina.

Vjerske službe i dalje će biti dopuštene uz strogo poštivanje higijenskih mjera.

Njemački profesionalni sport u studenom će se igrati bez gledatelja, to se odnosi i na nogometnu Bundesligu. Amaterski i rekreativni sportovi također su uglavnom zabranjeni.

Tvrtke bi trebale omogućiti svojim zaposlenicima rad u matičnom uredu gdje god je to moguće.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier najavio je kako bi njemačka Vlada mogla pokriti i do 75 posto gubitaka gospodarstva zbog novih mjera protiv pandemije. Vlada je za tu priliku izdvojila deset milijardi eura.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content