Radionicom “Istraživači osjećaja” završeno obilježavanje Dječjeg tjedna u virovitičkoj knjižnici

Završeno je obilježavanje Dječjeg tjedna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u kojemu se naglasak stavio na djecu i njihov glas. Kraj Dječjeg tjedna obilježila je radionica „Istraživači osjećaja“ koju su vodile učiteljice razredne nastave OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Dunja Talijanac i Ana Milković Jovanović.

– Radionicu smo započeli razgovorom kako se osjećaju u pojedinim situacijama. Gledanjem animiranog filma „Izvrnuto obrnuto“ djeca su se upoznala s osnovnim ljudskim osjećajima. Djeca su se odlično zabavila igrom pantomime u kojoj su pogađali o kojem se osjećaju radi. Izradili su plakat o osjećajima s kojima se svakodnevno susreću u svom životu. Ponovno smo pogledali isječak animiranog filma „Izvrnuto obrnuto“ u kojem djevojčica kreće prvi dan u novu školu i susreće s olujom različitih osjećala. Djeca su uspješno prepoznala sve osjećaje i naučili da nijedan osjećaj nije pravi ili krivi već da osjećaji mogu biti ugodni ili neugodni i da svaki osjećaj trebamo iskazati – rekla je jedna od voditeljica Ana Milković Jovanović.

Jako je važno pažnju pokloniti i učenicima 4.c razreda OŠ Ivane Brlić – Mažuranić učiteljice Snježane Hađije koji su ovom prigodom napisali poruke odraslima te učenicima 4.a razreda Katoličke osnovne škole učiteljice Matee Nađ koji su, kao mali reporteri, izvijestili što je to Dječji tjedan, kada se i na koji način obilježava Dječji tjedan.

(www.icv.hr, amj)

[g-gallery gid=”608518″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content