Slatinski branitelji podržali akciju ”Manje oružja, manje tragedija”

Jučer (ponedjeljak) je na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske započela akcija ”Manje oružja, manje tragedija”, a koja će trajati do kraja listopada.

Danas (utorak) su policijsku akciju, kojoj je cilj poticanje građana na predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, podržali i hrvatski branitelji, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i predsjednik Udruga HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, te pozvali sve hrvatske branitelje koji imaju nelegalno oružje ili druga ubojita sredstva da ista predaju policiji bez sankcija.

Info-pust policijskih službenika Policijske postaje Slatina na Trgu sv. Josipa posjetili su zamjenik načelnika i glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske, Nenad Križić i Josip Štajdohar, informirajući građanstvo o samoj akciji ”Manje oružja, manje tragedija”. Akciju je došao podržati i slatinski gradonačelnik Denis Osrtrošić uputivši apel građanima Slatine za predaju nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva neće snositi nikakve sankcije.

Građani koji žele vratiti nelegalno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva to mogu putem besplatne telefonske linije na brojeve 192 ili 112, te na iste brojeve mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju. Policija jamči potpunu anonimnost i neodgovornost građana u slučaju takve prijave. Po dojavi postupati će policijski službenici posebno specijalizirani za ovu vrstu poslova u civilu sa civilnim vozilom, te diskretno i sigurno preuzeti oružje ili eksplozivna sredstva.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)