Službena utakmica između virovitičkih košarkašica Z-13: Zbog velikog broja igračica dvije ekipe igraju u istom uzrastu

Proteklog vikenda u Virovitici je odigrana službena utakmica između dvije ekipe virovitičkih košarkašica u uzrastu do 13 godina starosti.

Naime kako u ovom uzrastu trenira više od 40 košarkašica, u klubu su odlučili da prijave dvije ekipe, jer je nužno da djevojke u tim godinama odigravaju službene utakmice i osjete “teret” natjecanja. Prvenstveno se to odnosi na usvajanje pravila košarkaške igre pred licenciranim sucima i sve ostalo što donosi službena utakmica.

Iako je konačan rezultat ipak bio u drugom planu, treba konstatirati da je očekivano pobjedu ostvarila prva ekipa, odnosno djevojke koje znatno duže treniraju, no vidljiv je, iz utakmice u utakmicu, znatan napredak djevojaka koje treniraju s drugom ekipom.

Kod prve ekipe sve djevojke su se upisale u strijelce, a najefikasnije su bile Hana Deskar sa 18 postignutih koševa te Korina Bosnić sa 12 i Maja Lena Bucifal sa 11 postignutih koševa.

Trener Robert Fritz u ovoj utakmici oslonio se više na mlađe igračice te su se u strijelce po prvi puta u ovoj kategoriji upisale i mlađahne Mia Milković i Lucija Petras. Kod druge ekipe najefikasnija je bila Petra Grbac sa 12 postignutih koševa, Lana Ivoš i Monika Sabolić Požežanac postigle su 8 koševa, a Dorotea Blažičević 6 koševa. Svoje prve košarkaške minute upisala je Lorena Kanižaj.

ŽKK Virovitica I – ŽKK Virovitica II 75:34

ŽKK Virovitica I: Nika Miljak 6, Margareta Cenger 8, Alisa Lovreković 2, Maja Lena Bucifal 10, Hana Deskar 18, Mia Milković 4, Lana Bajivić 4, Korina Bosnoić 11, Ena Salajić 3, Lea Štampar 2, Nikolina Hetzel 1 i Lucija Petras 6.

ŽKK Virovitica II: Petra Grbac 12, Tena Tolušić, Naya Čevelak, Matea Moslavac, Karla Dvojak, Lorena Kanižaj, Dorotea Blažičević 6, Lana Ivoš 8, Antonia Štefović, Monika Sabolić Požežanac 8 i Eva Duršot.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)