Stanje u prometu prošlog tjedna: Biciklist u Bušetini napuhao 2,7 promila, najveća brzina zabilježena u Suhopolju

blank
Foto: icv.hr, ilustracija

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu.

Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenima i osam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je pet sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeno, a tri počinitelja su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno su utvrđena 283 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, osam prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine u ponedjeljak u 15.55 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 19.55 sati u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 103 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a druga zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Od ukupno 127 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)