Tri nova slučaja: U zadnjih tjedan dana Virovitičko-podravska županija po učestalosti inficiranih treća u Hrvatskoj

Virovitičko-podravska županija bilježi troje novozaraženih virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Rezime je to od 53 bolnička uzorka, od čega su tri bila pozitivna, pet je još u obradi, a 45 je bilo negativnih na korona virus. Od troje novoinficiranih, dvije su žene i muškarac.

Riječ je o jednoj mlađoj, jednoj starijoj i osobi srednje životne dobi. Svi imaju umjerene simptome COVIDA-19. Jedna osoba starije životne dobi zaražene je od mlađeg ukućana, jedna se zarazila na radnom mjestu, dok se kod jedne epidemiološki još uvijek utvrđuje gdje je dobila virus. Trenutno su u samoizolaciji ukupno 222 osobe.

U Općoj bolnici Virovitica je trenutno devet COVID-19 pacijenta. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje ljudi. Jedna osoba se nalazi na Klinici za infektologiju na kisiku, a druga je u respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 324 osoba se zarazilo. Prema evidenciji HZJZ-a, 82 osobe se liječe u kući, dok je njih 11 hospitalizirano. Pet žena i četvero muškaraca je preminulo.

Prema podacima koji su objavljeni na stranici HZJZ-a, Virovitičko-podravska županija, po broju učestalosti pozitivnih u zadnjih tjedan dana na 100.000 stanovnika, sa 102,3 je na trećem mjestu u Hrvatskoj, iza Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske županije. Gledajući posljednjih 14 dana, po učestalosti pozitivnih na korona virus, Virovitičko-podravska županija je 5. u Hrvatskoj sa 144,8 na 100.000 stanovnika.

Stoga, iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovornom ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

Rates per County 12 10 20

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content