U povodu blagdana Svih svetih položeni vijenci na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici

U povodu blagdana Svih svetih na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici, položeni su vijenci i zapaljeni lampioni. Počast hrvatskim braniteljima i civilima, odalo je izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja koje je predvodila izaslanica ministra Tome Medveda, županijska pročelnica Melita Sirovica.

Izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske predvodio je brigadir Ivan Stipić, a Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević, dok je u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije izaslanica bila Anđa Oljačić.

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvodio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, te predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić. U ime Hrvatskog sabora počast je odala saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Izaslanstvo Grada Virovitice, predvodio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, sa svojim zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac.

Lampione su kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljiima iz Domovinskog rata položili i predstavnici udruga s područja Virovitičko-podravske županije proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu predvodio je župnik Župe sv. Roka i gvardijan virovitičkog franjevačkog samostana fra. Bernard Barbarić.

(www.icv.hr, mš, vpz.hr)

[g-gallery gid=”610988″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content