U subotu na virovitičkim kazališnim daskama ponovno drama “Dokaz”: Broj mjesta je ograničen

Foto: T. Lešković

U Kazalištu Virovitica u subotu, 24. listopada, u 19.30 sati pogledajte predstavu za odrasle “Dokaz” Davida Auburna. Režiju potpisuje Robert Raponja, a predstava je nastala u suradnji Kazališta Virovitica i Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

Radnja drame počinje navečer, neposredno nakon smrti oca Roberta, matematičkog genija u pedesetim godinama života, profesora na sveučilištu u Chicagu koji je u mladosti napisao genijalne radove, a kasnije obolio od deluzijskog poremećaja. U središtu radnje je Catherine, njegova kći, mlada žena odustala od svog života i školovanja da bi se brinula za oca kroz dugotrajnu mentalnu bolest do njegove iznenadne smrti. Tekst istražuje Catherinin unutarnji sukob s problemima odgovornosti, povjerenja i mogućeg utjecaja očeve briljantnosti i mentalne bolesti na nju samu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Nakon Robertove smrti njegov bivši, sada diplomirani student Harold (Hal) otkriva paradigmatski-promjenjivi “dokaz”, matematički teorem o primarnim brojevima u Robertovim spisima. Naslov djela referira se na sam matematički dokaz i središnje pitanje čije je to djelo? Izvrsna obiteljska drama, autora Davida Auburna, istražuje odnos izvrsnosti i ludila. Djelo je osvojilo prestižnu nagradu Tony za najbolju izvedbu i Pulitzerovu nagradu za dramu.

Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica primaju se isključivo telefonskim putem na 033/721-330.

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

[g-gallery gid=”561307″]