U Suhopolju održan Jesenski sajam rabljene odjeće, obuće i bicikala: Cilj ukazati na važnost recikliranja

U sklopu projekta “Kreativno recikliraj i zajednicu aktiviraj” kojeg provodi suhopoljska Kulturna udruga Kreda, a sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u petak, 9. listopada održan je Jesenski sajam rabljene odjeće, obuće i bicikala ispred Suhopoljskog doma.

– Sajam funkcionira tako da ljudi sami donose svoju odjeću i obuću. Dužni su se prijaviti i upisati kod nas da znamo broj stolova i njihovo mjesto. U sklopu ovog projekta organizirat ćemo više aktivnosti koje promoviraju zaštitu okoliša, održivi razvoj i ponovnu upotrebu stvari i materijala. Ovaj sajam organizira udruga Kreda kako bi osvijestili ljude o važnosti recikliranja te kako bi spriječili stvaranje otpada i samim time zagađivanje okoliša – istaknula je voditeljica projekta Anja Fosić, dodavši da je zadovoljna odazivom, jer su na sajam došli kupci, ali čak i prodavači iz cijele županije.

IMG 20201009 174458 1

U sljedećih nekoliko mjeseci u sklopu istog projekta organizirat će radionice gdje će se od starog tekstila raditi nakit, torbe, ukrasne i višekratne vrećice.

– Nadamo se da će odaziv biti ponovno dobar, čak i bolji jer se okoliš može očuvati na kreativan način i upravo to želimo pokazati ljudima – zaključila je A. Fosić.

Sajam je održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite.

(www.icv.hr, ak)

[g-gallery gid=”608535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content