UGOVOR IZ FONDA FEAD U Našicama potpisan ugovor za projekt “Humanitarni paketi GDCK Virovitica i Orahovica”

Jučer (ponedjeljak) je u Našicama ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt “Humanitarni paketi GDCK Virovitica i Orahovica” prijavljen je u okviru poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III”, a odobren je u iznosu od 3.995,602 kuna.

Ugovor je svečano uručio Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i državni tajnik Dragan Jelić. Nositelj projekta je GDCK Virovitica, partner na projektu je GDCK Orahovica, a projektni prijedlog izradila je Razvoja agencija VTA.

U provedbi ovog projekta planirano je pet podjela hrane i dvije podjele higijenskih potrepština korisnicima zajamčene minimalne naknade i umirovljenicima s najnižim mirovinama s područja grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje, Špišić Bukovica te s područja grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci. Kroz pet podjela hrane i higijenskih potrepština bit će obuhvaćeno 2.360 korisnika, a podijelit će se 11.800 paketa hrane i 4.358 paketa higijenskih potrepština.

Važno je za napomenuti da je ovo treća godina zaredom kako GDCK Virovitica radi na ublažavanju siromaštva na našem području iz fonda FEAD.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content