Upravni odbor Obrtničke komore VPŽ dao punu podršku ugostiteljima u rješavanju problema s ograničavanjem rada

blank

Upravni odbor Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održao je u četvrtak, 15. listopada redovnu sjednicu na kojoj se najviše vremena vodila rasprava o utjecaju koronavirusa na rad obrtnika, posebice onih iz ugostiteljsko-turističkog sektora.

Nakon izlaganja potpredsjednika Komore Hrvoja Šimunovića, koji je ujedno i predsjednik Ceha ugostiteljskog obrta, članovi Upravnog odbora donijeli su zaključak koji će se uputiti Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, a u kojem se daje puna podrška obrtnicima i poduzetnicima iz ove branše te se traži snažniji istup u medijima kako bi se šira javnost bolje informirala o problemima u kojima se oni nalaze zbog koronavirusa.

Uostalom, dijelu sjednice prihvaćena je informacija o dodijeljenim potporama tradicijskim obrtima za 2020. godinu, utvrđeni su prijedlozi za imenovanje članova prvostupanjskog vijeća Suda časti HOK-a i članova komisija za izdavanje dozvola odnosno licenciranje obrta i tvrtki za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja te je donijeta odluka da se svim obrtima na području Županije uputi dopis u kojem će im se pružiti informacioja o mogućnosti korištenja raznih usluga i pogodnosti koje im članstvo u HOK-u omogućuje.

Navedena odluka donijeta je iz razloga što su u medijima posljednjih dana često iznošene tvrdnje kako komorski sustav ništa ne pruža svojem članstvu uz obveznu članarinu pa se na ovaj način želi ukazati na krivo i zlonamjerno iznošenje takvih podataka. Prema mišljenju članova Upravnog odbora Istina je upravo suprotna, tj. HOK, županijska komora i udruženja obrtnika pravi su zastupnici njihovih zajedničkih interesa prema zakonodavnim i izvršnim tijelima RH te će i nadalje poduzimati sve legalne radnje usmjerene k njihovom boljitku.

(Obrtnička komora VPŽ)