VBR-ovci odvozili biciklistički maraton od Virovitice do Pakraca u spomen na 19 poginulih hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca u Velikom Banovcu i Batinjanima, komemoracijom u Gornjoj Obriježi i otkrivanjem spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu, danas, 6. listopada, obilježena je 29. obljetnica pogibije 19 hrvatskih branitelja u spomenutim naseljima, što je ujedno bio jedan od najcrnjih dana u Domovinskom ratu na pakračkom ratištu.

VBR 10

Biciklističkim maratonom od Virovitice do Pakraca, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije imena VBR (veterani, branitelji, rekreativci) priključili su se obilježavanju spomenute obljetnice. Inicijator maratona bio je vođa VBR-ovaca i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

viber slika 2020 10 06 13 36 57

Maraton je počeo na virovitičkom Gradskom groblju poslije polaganja upaljenih lampiona u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a završio je u Pakracu gdje su VBR-ovci sudjelovali u protokolu te su polaganjem upaljenih lampiona odali počast 19-torici poginulih hrvatskih branitelja. VBR-ovce je iz Virovitice ispratio predsjednik Udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac.

viber slika 2020 10 06 13 37 13

Biciklistički maraton su vozili: Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Darko Dolovski, Dražen Buketa i Tomislav Kolec, a logistička potpora bio im je Željko Straka.

(www.icv.hr, adf, foto: VBR)

viber slika 2020 10 06 13 38 15

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content