Virovitička košarkašica Mia Deskar odlična u Međunarodnoj ženskoj košarkaškoj ligi

Prije tjedan dana predstavnici Podravca iz Virja došli su u Viroviticu ne bi li dogovorili nastup košarkašica ŽKK Virovitica Mije Deskar te Lane i Lucije Cindrić za Podravac iz Virja koji nastupa u WABA ligi u konkurenciji djevojaka do 15 godina starosti.

Kako se radi o dva prijateljska kluba, niti jednog trenutka nije bilo sporno da se djevojke za ovo natjecanje ustupe prijateljima iz Virja. Ipak, postrožena pravila onemogućila su da sve tri djevojke nastupe za Podravac, pa je u konačnici izbor pao na Miju Deskar. Iz uprave kluba nisu skrivali zadovoljstvo što je od svih košarkašica na Regiji u ovom uzrastu izbor pao na Virovitičanku Miju Deskar jer WABA liga je Međunarodna ženska košarkaška liga u kojoj se natječu klubovi iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

U prvom kolu Podravac iz Virja susreo se sa slovenskim košarkašicama ŽKD Maribor. Iako su košarkašice Podravca došle prikupljati prvo međunarodno košarkaško iskustvo, na iznenađenje svih prisutnih u Sloveniji doslovno su razmontirale Mariborčanke. Semafor je na kraju u čudu ostavio sve zaljubljenike u košarku jer je utakmica završila s nevjerojatnih 93:36 za Podravac iz Virja, a kada se uzme u obzir da je na poluvremenu bilo 55:11 svaki daljnji komentar je suvišan.

Najefikasnija kod Virjanki bila je Nika Puškaš sa 18 postignutih koševa, a jedan od najvažnijih kotačića bila je Mia Deskar koja je za 18 minuta postigla čak 10 koševa te tomu dodala i šest skokova i pet asistencija.

U drugom kolu Virjanke su se namjerile na prošlogodišnje pobjednice ovog natjecanja, ekipu Cinkarne iz Celja. Na krilima pobjede nad Mariborom izabranice trenerice Valentine Hrženjak gotovo do samog kraja držale su u šahu Celjanke. Nakon egala na poluvremenu (27:27), tek pred kraj Celjanke su slomile talentirane Virjanke i na kraju slavile sa 63:51.

U ovoj utakmici briljirala je Iva Šoš, jedna od najtalentiranijih košarkašica sa ovih prostora i velika košarkaška nada postigavši 15 koševa uz 8 asistencija, no uz sestre Popović odlično ju je pratila i Mia Deskar. Mia je još jednom odigrala odličnu utakmicu i za 18 minuta upisala šest koševa te dodala dva skoka i jednu asistenciju.

Ovim pobjedama djevojkama se otvara put za nastavak natjecanja, a završni Final Four trebao bi se u travnju održati u Sofiji u Bugarskoj. Do tada je dalek put koji se do jučer činio kao putovanje na Mars, da bi nakon odlične dvije predstave s pravom postao možda čak i dostižan san.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content