Virovitičko-podravska županija pomogla Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici kako bi studenti imali redovnu prehranu

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo još se jednom izborio za normalne uvjete života i studiranja svojih studenata u Orahovici uz veliku pomoć Virovitičko-podravske županije.

Naime, prehrana studenata u normalnom tijeku s “iksicom” bit će moguća kroz pet do deset dana kao i do sada u orahovačkom hotelu “Dukat”. Naime, sve je krenulo naopako jer je Fakultet ostao bez dosadašnje potpore Grada Orahovice zbog činjenice kako Grad nema izglasan Proračun:

-Grad Orahovica i dalje nema proračun i mi smo ostali bez njihove redovne potpore. Jednostavno ne znam što reći, mi su u Orahovicu doveli 300 studenata što je 8 posto stanovništva ovoga grada i jednostavno mi nisu jasni potezi gradskog Vijeća i ne potvrđivanje toga proračuna koji šteti svima. Kako smo ostali bez te potpore krenuli smo u veliku borbu da svojim studentima osiguramo sve ono što moraju imati u jednom normalnom životu na studiju, a prehrana je tu najvažnija. Podigli smo doslovno cijelu državu na noge zbog problema u Orahovici, upoznat je bio premijer Andrej Plenković, održali smo tri sastanka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje smo dobili punu podršku, obavio sam razgovore s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom od kojeg smo također dobili potporu i na kraju smo imali sastanak u Virovitičko-podravskoj županiji. Tu smo naišli na jednog fantastičnog i pametnog čovjeka, župana Igora Androvića koji je odmah pristao pomoći i iznaći potrebna sredstva kako bi se pokrio potreban manjak – kaže prodekan Ivan Miloloža koji se posebno zahvaljuje i restoranu “Dukat” koji je također odradio jednu od ključnih uloga u cijeloj priči:

-Hotel “Dukat” je jedini mogući restoran koji može osigurati potrebne uvjete za prehranu studenata u Orahovici i prije svega moram reći da je vlasnik Pavle Jović čovjek s velikim razumijevanjem koji nam je iznimno izašao u susret i zbog toga mu od srca hvala. Ono što mi željno iščekujemo je konačna izgradnja menze u zgradi fakulteta, tamo gdje je bila nekadašnja diskoteka. Svjesni smo da je Grad u problemu i da trenutno to ne mogu, ali eto, nadam se da će se stvari u Gradu posložiti i da ćemo dočekati izgradnju te menze koja bi riješila sve ove probleme – zaključio je Miloloža.

Virovitičko-podravska županija nije imala puno dvojbe, odmah je priskočila u pomoć.

-Znamo što znači obrazovanje mladih kako za budućnost naše Virovitičko-podravske županije tako i za budućnosti kompletne Hrvatske. Studenti su ti za koje se moramo boriti i iza kojih uvijek moram stati. Upravo zato tu nismo niti sekunde razmišljali nego smo odmah odlučili pomoći. Pokrit ćemo sada ovaj potreban manjak da studenti u Orahovici mogu nastaviti s normalnom prehranom, a s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo smo dogovorili i suradnju u idućoj akademskoj godini kada ćemo također iznaći sredstva za sufinanciranje jednog dijela, kako bi studenti imali sve potrebne uvjete za normalno studiranje– rekao je župan VPŽ Igor Andrović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content