Virovitičko-podravska županija pomogla Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici kako bi studenti imali redovnu prehranu

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo još se jednom izborio za normalne uvjete života i studiranja svojih studenata u Orahovici uz veliku pomoć Virovitičko-podravske županije.

Naime, prehrana studenata u normalnom tijeku s “iksicom” bit će moguća kroz pet do deset dana kao i do sada u orahovačkom hotelu “Dukat”. Naime, sve je krenulo naopako jer je Fakultet ostao bez dosadašnje potpore Grada Orahovice zbog činjenice kako Grad nema izglasan Proračun:

-Grad Orahovica i dalje nema proračun i mi smo ostali bez njihove redovne potpore. Jednostavno ne znam što reći, mi su u Orahovicu doveli 300 studenata što je 8 posto stanovništva ovoga grada i jednostavno mi nisu jasni potezi gradskog Vijeća i ne potvrđivanje toga proračuna koji šteti svima. Kako smo ostali bez te potpore krenuli smo u veliku borbu da svojim studentima osiguramo sve ono što moraju imati u jednom normalnom životu na studiju, a prehrana je tu najvažnija. Podigli smo doslovno cijelu državu na noge zbog problema u Orahovici, upoznat je bio premijer Andrej Plenković, održali smo tri sastanka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje smo dobili punu podršku, obavio sam razgovore s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom od kojeg smo također dobili potporu i na kraju smo imali sastanak u Virovitičko-podravskoj županiji. Tu smo naišli na jednog fantastičnog i pametnog čovjeka, župana Igora Androvića koji je odmah pristao pomoći i iznaći potrebna sredstva kako bi se pokrio potreban manjak – kaže prodekan Ivan Miloloža koji se posebno zahvaljuje i restoranu “Dukat” koji je također odradio jednu od ključnih uloga u cijeloj priči:

-Hotel “Dukat” je jedini mogući restoran koji može osigurati potrebne uvjete za prehranu studenata u Orahovici i prije svega moram reći da je vlasnik Pavle Jović čovjek s velikim razumijevanjem koji nam je iznimno izašao u susret i zbog toga mu od srca hvala. Ono što mi željno iščekujemo je konačna izgradnja menze u zgradi fakulteta, tamo gdje je bila nekadašnja diskoteka. Svjesni smo da je Grad u problemu i da trenutno to ne mogu, ali eto, nadam se da će se stvari u Gradu posložiti i da ćemo dočekati izgradnju te menze koja bi riješila sve ove probleme – zaključio je Miloloža.

Virovitičko-podravska županija nije imala puno dvojbe, odmah je priskočila u pomoć.

-Znamo što znači obrazovanje mladih kako za budućnost naše Virovitičko-podravske županije tako i za budućnosti kompletne Hrvatske. Studenti su ti za koje se moramo boriti i iza kojih uvijek moram stati. Upravo zato tu nismo niti sekunde razmišljali nego smo odmah odlučili pomoći. Pokrit ćemo sada ovaj potreban manjak da studenti u Orahovici mogu nastaviti s normalnom prehranom, a s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo smo dogovorili i suradnju u idućoj akademskoj godini kada ćemo također iznaći sredstva za sufinanciranje jednog dijela, kako bi studenti imali sve potrebne uvjete za normalno studiranje– rekao je župan VPŽ Igor Andrović.

(www.icv.hr, vg)