Završen projekt energetske obnove zgrade Doma zdravlja u Bušetini: Ostvarit će se uštede toplinske energije od 75 posto

S današnjim danom je završena je provedba projekta ”Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Bušetini na adresi Matije Gupca 25 u Bušetini, Općina Špišić Bukovica – KK.04.2.1.04.0315”. S obzirom na Odluku Stožera civilne zaštite RH o ograničavanju društvenih okupljanja, te na trenutno loše epidemiološko stanje u Virovitičko-podravskoj županiji, završna konferencija koja je bila planirana za sami kraj projekta je otkazana.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

a 1

Svrha projekta je bila da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima zgrade osigura kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti za boravak.

Nositelj projekta bio je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 795.674,80 kuna, od čega su bespovratna sredstva 465.132,62 kn.

aaa

Projektom je izvršena energetska obnova koja je obuhvaćala četiri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice (zidovi na pročelju zgrade i zid prema negrijanom prostoru, strop prema tavanu, strop-ravni krov, strop-kosi krov, te zamjenu vanjske stolarije), te dvije strojarske mjere (rekonstrukcija sustava grijanja i ugradnja termostatskih ventila), kako bi se osigurali uvjeti za smanjenje utroška energije i emisije štetnih plinova CO2.

Izvođač radova je bila renomirana tvrtka UZOR COLOR d.o.o. iz Virovitice, dok je stručni nadzor provodio ARHIS d.o.o. iz Slatine. Početni energetski razred zgrade je bio G, dok je završetkom projekta zgrada svrstana u energetski razred C, a ostvarena je i ušteda toplinske energije od 75,00 %.

oznake vidljivosti

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content