Završna konferencija projekta “Zaželi” u općini Crnac: Projektom oduševljeni svi i željno se očekuje nova faza

U Mjesnom domu Crnac, održana je završna konferencija projekta “Zaželi” koji je u ovoj općini nosio naziv “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2.157.985,42 kune, koji je u provedbi u razdoblju od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine, a odobren je u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

3010zazelicrnac 2

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Konferenciji su nazočili načelnik općine Crnac Mato Damjan, pročelnik Danijel Jozić, predstavnice konzultantske kuće Sintagma predvođene vlasnicom Senkom Vranić te sve djelatnice kroz ovaj projekt:

3010zazelicrnac 6

-Kroz projekt je bilo zaposleno 12 žena koje su brinule o 60 korisnika, starim i osobama u nepovoljnom položaju. Ovim projektom je nastavljen smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Crnac u području socijalnog i društvenog djelovanja te se istim otvara okvir koji je održiv i koji će se razvijati i nakon provedbe ovog projekta. Stvorit će se novi kapaciteti te bi budući projekti mogli obuhvaćati nove ciljne skupine. Općina Crnac već je prijavila i novi projekt kroz program Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, kojim bi se zaposlio još veći broj žena i pružila potpora i podrška većem broju krajnjih korisnika na području naše općine. Hvala od srca svim ženama koji su svoj posao odradile odlično kao i koordinatorici Nicole Velić, a obilaskom korisnika uvidjeli smo koliko je to ponajviše njima značilo – rekao je na konferenciji načelnik Mato Damjan.

3010zazelicrnac 3

Senka Vranić iz obrta Sintagma pohvalila je Općinu i sve dionike projekta na iznimno odrađenom poslu.

-U početku smo mislili da će ovaj projekt biti teže provediv u malim sredinama, da će teže biti pronaći interes žena koje bi radile, ali danas kada zaključujemo ovu priču mogu reći da je ovaj projekt u općini Crnac donio velik rezultat, puno veći nego u nekim drugim sredinama i isti su pokazali veliku opravdanost potrebe za ovakav projekt u ovoj općini. Iz tog razloga čestitam ekipi ove općine na velikom poslu i vjerujem u uspješnu suradnju u njegovom nastavku – rekla je Vranić.

3010zazelicrnac 4

Katica Grgurić, jedna od zaposlenica, obratila se u ime svojih kolegica:

-Ovaj projekt je svima donio puno. Nama nužno zaposlenje koje nam je spasilo kućni budžet, a našim korisnicima je donijelo jednu novu životnu radost. Na samom kraju naših dolazaka osjećali smo se kao članovi njihovih obitelji i to govori puno, bilo je tu i suza na rastanku, ali vjerujem da ćemo se svi ponovno naći uskoro u novom projektu. Hvala Općini i svima koji su nam omogućili sudjelovanje i zaposlenje kroz ovaj projekt – rekla je Grgurić.

3010zazelicrnac 5

Na kraju se svima zahvalila i koordinatorica Nicole Velić:

-Na kraju mogu samo reći da mi je bila velika čast i zadovoljstvo biti koordinator na ovom projektu, svi smo odlično surađivali, od načelnika do zaposlenica i pokazali smo da smo Općina koja ima odličan tim i spremni smo za novi ovakav projekt – zaključila je Velić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content