1. ŽNL Podravac iz Sopja majstorijom Nikole Menegatija Borovi otkinuo dva boda pred kraj susreta

U posljednjem jesenskom kolu 1. županijske nogometne lige Borova je ugostila Podravac iz Sopja. Bio je ovo ujedno okršaj dvaju iskusnih stratega.

Trener domaćih Mile Grdić na teren je poslao početnu jedanaestorku: Vuzem, Kašćel, Bešen, Doležal, Di. Šamec, Vračarić, Karačić, Peula, Stupar, Gegić i Obžetić.

Gostujući trener-igrač Mario Tolo startao je utakmicu u početnom sastavu: Dumenčić, Tolo, Matić, Javorović, Sopjanac, Tomašević, Zajček, Menegati, Krušelj, Ibriks i Lončarek.

Prvi dio protekao je u rastrganoj igri s tek jednom pravom prilikom za pogodak. Nakon jednog kornera sredinom prvog poluvremena, gosti su pokušali glavom, domaći vratar Vuzem je nemoćan, ali lopta pogađa gredu i odbija se na gol liniju. Gosti traže pogodak, ali pomoćni sudac Dražen Vukman bio je “u liniji” i samo odmahuje rukom.

Uz nekoliko bezopasnih dalekometnih pokušaja to je bilo sve što smo vidjeli u prvom dijelu.

Puno bolju igru vidjeli smo u nastavku utakmice. Već na samom startu probio je gostujući Mihael Tomašević, ubacio u kazneni prostor gdje je odlično reagirao Josip Zajček, a još bolje domaći vratar Josip Vuzem koji loptu odbija u korner. Nakon kornera najviši u skoku je Berislav Androš, koji je ušao u igru u 46. minuti umjesto Sopjanca, ali njegov pokušaj odlazi preko gola.

Sljedeća sjajna prilika pripala je domaćim nogometašima. Pred gostujućeg vratara Dumenčića odlično je centrirao Darko Obžetić i pronašao Šameca, čiji pokušaj nije pronašao put do gostujuće mreže.

Nekoliko minuta kasnije gosti su pokušali udarcem s dvadesetak metara, ali pokušaj Nikole Menegatija ponovno je ukrotio domaći čuvar mreže Vuzem. Na Menegatijev pokušaj odgovorio je u domaćim redovima Antun Stupar dalekometnom bombom, a ovoga puta vidjeli smo sjajnu reakciju Kristijana Dumenčića.

I onda u 60. minuti konačno prvi pogodak. Obžetić se sjurio u gostujući šesnaesterac, Javorović ga nespretnom reakcijom ruši i glavni sudac Mario Lončar bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Obžetić, koji je penal izborio, ujedno ga je i realizirao. Grdićeva momčad vodi 1:0.

Prednost domaćih trajala je do 86. minute, a onda majstorija Nikole Menegatija. Nakon jednog gostujućeg kornera lopta se odbija Menegatiju koji sjajnim udarcem kroz šumu nogu pogađa “malu mrežicu” domaćeg gola. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

U 89. minuti susreta pocrvenio je napadač i strijelac jedinog domaćeg pogotka Darko Obžetić nakon verbalnog okršaja s glavnim sucem utakmice. Visina kazne bit će poznata nakon izvještaja disciplinskog suca Županijskog nogometnog saveza.

Borova – Podravac Sopje 1:1
Igrač utakmice: Nikola Menegati

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content