2. ŽNL ZAPAD Napeto posljednje kolo: Đurađ “skinuo” Bilogoru i velikom rivalu Podgorju “poklonio” jesenski naslov

Uoči posljednjeg jesenskog kola 2. županijske nogometne lige, Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice i Podgorje bili su bodovno poravnati. Obje su momčadi imale po 27 bodova.

U posljednjem kolu obje su momčadi igrale na domaćem terenu. Bilogora 1947. sa Svetim Đurađem, a Podgorje s Dinamom iz Kapele Dvora.

U Špišić Bukovici gosti iz Svetog Đurađa igrali su bez opterećenja, dok u domaćem sastavu nije bilo trojice igrača zbog kartona: Stipe Djaka, Ante Vidovića i Siniše Vlaisavljevića.

U 19. minuti Dalibor Ivanović lukavim udarcem lobuje domaćeg vratara Josipa Đureša i gosti vode 1:0. Luka Funko u brzom prodoru u 32. minuti dolazi do domaćih vrata i pogađa mrežu. Sveti Đurađ vodi 2:0.

Istovremeno u Podgorju gosti iz Kapele Dvora imaju više od igre, ali domaći igrači u prvom dijelu postižu dva zgoditka, Luka Vukšić u 3. i Matia Horvat u 17. minuti. Podgorje je na korak do jesenskog naslova.

Na početku drugog dijela u Podgorju je dosuđen kazneni udarac za gostujuću momčad. Najbolji strijelac Dinama Stjepan Rajnović nije bio precizan i ostaje 2:0 za domaće. U 66. minuti Tomislav Krmpotić postiže treći zgoditak za Podgorje. Time je praktički riješeno pitanje pobjednika.

U Špišić Bukovici domaća Bilogora 1947. u 85. minuti zgoditkom Mateja Ivoša smanjuje prednost Svetog Đurađa na 2:1. Igralo se još desetak minuta, ali se rezultat nije mijenjao. Gosti dolaze do zaslužene pobjede, čime su svojim susjedima i velikim rivalima iz Podgorja olakšali put do naslova jesenskog prvaka.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content