ADVENT U DOBA KORONE Prva adventska svijeća zapaljena bez publike, počela digitalna kampanja “Virovitica u srcu”

Danas (nedjelja) je počeo advent koji će, u skladu s epidemiološkim mjerama biti primjeren aktualnoj “korona situaciji”. Prva adventska svijeća na svim vijencima u gradu upaljena je bez publike i tradicionalnog koncerta. Umjesto toga, posjetitelji u centru grada od 19 sati mogu pogledati i poslušati snimljeni koncert Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Božića 2019. godine, koji će biti projiciran na videozidu Gradskog muzeja.

Ujedno, počela je i digitalna kampanja pod nazivom Adventski kalendar “Virovitica u srcu”. Svakog dana na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Virovitice, posjetitelji će moći virtualno otvoriti jedan prozorčić putem kojeg će se predstavljati pojedinci, klubovi i udruge koje djeluju na gradskom području.

advent kalendar 2020

Direktorica turističke zajednice Katarina Đurđević objasnila je kako će izgledati digitalni adventski kalendar i koga će sve posjetitelji stranice moći vidjeti.

-Kroz kalendar će se predstaviti sve one udruge, klubovi, pojedinci, koji djeluju na području grada i koji bi inače nastupili u redovnom programu adventa. Odaziv je izvrstan i zahvaljujem prvenstveno svoj djeci i svim roditeljima, kreativcima koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi s različitih lokacija, od kojih su neke snimane i iz vlastitog doma, gledateljima približili što rade i čime se bave. Virovitica ima prekrasne, talentirane ljude i ovim putem pokazujemo kako nam nitko i ništa, pa ni korona nije uspjela ukrasti Božić jer svi su oni vrijedno trenirali, vježbali i ulagali u sebe cijele ove godine, pod svim mjerama i sukladno svim izazovima – rekla je Katarina Đurđević i pozvala sugrađane da sadržaj budno prate i u njemu uživaju.

DJI 0015

Tijekom svakog dana adventa šetači gradskim centrom moći će na videozidu Dvorca Pejačević pogledati nove promotivne filmove Turističke zajednice, a koji će prikazivati ljepote Virovitice. U večernjem periodu pak, od 19 do 20 sati, šetnja će biti u znaku nota i instrumenata, budući da je kroz Glazbeni advent planirana projekcija snimki koncerata Glazbene škole iz prijašnjih godina.

Program su organizirali Grad Virovitica i Turistička zajednica grada, koji su sve prolaznike pozvali na odgovornost i poštivanje mjera. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content