BLAGDAN SVIH SVETIH Molitvama i simbolima nade sjećamo se svih svetaca i naših pokojnika

Blagdan je Svih, svetih, dan kada se tradicionalno pohode groblja te molitvom i izvanjskim simbolima zahvale prisjećamo svih svetaca zaštitnika, ali i naših pokojnika. Diljem županije izaslanstva su ovih dana položila vijence i zapalila lampione u znak zahvale svim braniteljima, ali i civilima koji su svoje živote utkali u povijest slobodne Hrvatske, a danas (nedjelja) će mnogi pohoditi posljednja počivališta svojih najmilijih i zahvaliti im na svoj način što su dijelili dio životnog puta, prisjetiti se zajedničkih uspomena i onoga što čuvaju u duhovnom naslijeđu.

Ove godine blagdan Svih svetih, a tako i sutrašnji (ponedjeljak) Dušni dan odvija se uz preporuke Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite i držanje svih epidemioloških mjera u borbi protiv koronavirusa – nošenje maske, održavanje razmaka, a kako bi se izbjegla tradicionalna gužva, mnogi su groblje posjetili jučer ili ga odgodili za neki drugi dan.

groblje vtc 9

Na Gradskom groblju u Virovitici ove godine i nema velikih gužvi. Građani su iskoristili sunčani vikend pa je tako dio njih posljednja počivališta svojih najmilijih posjetio već u subotu, a ostali su taj posao obavili danas (nedjelja). Ove godine, radi pandemije koronavirusa, a prema uputama Stožera, obavezno je i nošenje maski tijekom obilaska groblja. Pogledajte kako su Virovitičani obilježili današnji blagdan… (www.icv.hr, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”611194″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content