Danas 43 nova slučaja, a u obradi još 33 uzorka: U OB Virovitica preminuo muškarac

Prema još uvijek nepotpunim podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, Virovitičko-podravska županija bilježi nove 43 osobe zaražene koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Naime, u zadnja 24 sata testirano je 137 osoba, a uz 43 pozitivne osobe s područja naše županije, još 33 nalaza su u obradi…

Nažalost, još jedna osoba je preminula od koronavirusa. Riječ je o muškoj osobi (1936. godište) koja je uslijed brojnih komorbiditeta preminula u Općoj bolnici Virovitica. To je 26 žrtva od početka epidemije na našem području. Pozitivni na koronavirus dolaze s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (17), Slatina (10), Pitomača (4), Mikleuš (4), Voćin (3), Gradina (2), Orahovica (1), Suhopolje (1), Crnac (1). Među zaraženima, najviše je onih srednje životne dobi (28), ali je i desetero starijih.

Niti broj hospitaliziranih se ne smanjuje. Ukupno ih je 45. Na bolničkom liječenju u OB Virovitica nalazi se ukupno 43 pozitivna pacijenata, od kojih su dva pacijenta na respiratoru, a dva se pacijenta nalaze u KBC Osijek na respiratoru. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 1.600 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content