Dani tehničke ispravnosti vozila: Pogledajte kada ćete moći besplatno pregledati svoje vozilo

U razdoblju od 23. do 28. studenoga, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području PU virovitičko-podravske, provest će se aktivnosti iz akcije “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti vozila” pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 23. do 28. studenog ove godine biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH, osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju – poručuju iz Hrvatskog autokluba.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima, čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

(hak.hr)

1 1 1

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content