Donacija eko povrća lokalnog OPG-a: U virovitičkom Dječjem vrtiću mališani jedu zdravo i domaće

Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica stigla je donaciju eko povrća – paprika i butternut tikvi. Vrijedna donacija pristigla je iz OPG-a Branke i Stjepana Štiks iz Virovitice, koji povrće i voće uzgajaju i distribuiraju na virovitičkom području. Proizvode koje su donirali vrtiću bit će iskorišteni za pripremu obroka u vrtićkoj kuhinji.

Inače, vrtić je tijekom ljetnih mjeseci dio povrća i voća nabavio od tvrtke iz Zagreba koja otkupljuje voće i povrće u Virovitičko-podravskoj županiji od lokalnih proizvođača, a ima hladnjaču i otkupno mjesto u Koriji. Povrće potrebno za pripremu zimnice, nabavljeno je od lokalnih OPG-ova.

– Kao eko vrtić bitno nam je ističemo te ujedno educiramo djecu, roditelje i lokalnu zajednicu da namirnice treba nabavljati što je više moguće lokalno. Tada znate od koga kupujete proizvod i kakve je kvalitete, da je voće i povrće dozorilo na drvetu/biljci prirodnim putem, a ne u kamionu tijekom transporta. Tako ujedno podržavamo proizvodnju lokalnih voćara i poljoprivrednika. Zahvaljujemo ovom prilikom svima koji doniraju i omogućuju djeci da se hrane zdravijim namirnicama, ističu u Dječjem vrtiću Cvrčak. (virovitica.hr, DV Cvrčak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content