EDIC Virovitica: Održano online studijsko predstavljanje učenika SŠ Stjepana Sulimanca iz Pitomače učenicima Srednje škole Petrinja

Budućnost Europske unije u rukama je mladih osoba. Kako bi se potaknulo mlade na razmišljanje o europskim temama i što sve Europska unija omogućuje, važno je mlade osobe uključiti u raspravu o izgradnji i budućnosti Europske unije, ali i da sami prezentiraju na koji način je Europska unija poboljšala njihov život, kao i učenje i rad u školama.

Zbog toga su Europe Direct Virovitica i Europe Direct Petrinja u suradnji sa Srednjim školama iz Pitomače i Petrinje (Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Srednja škola Petrinja) odlučili organizirati online studijska predstavljanja učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i učenicima Srednje škole Petrinja vezano uz projekte Europske unije (teme predstavljanja povezane su sa prioritetom Europske komisije ˝Europski zeleni plan˝) i raduškola. Navedeno predstavljanje trebalo je biti održano kao studijski posjet jedne škole drugoj, ali zbog izvanredne situacije uzrokovane korona virusom (COVID-19), aktivnost je preoblikovana u online studijsko predstavljanje škola.

Dana 16. studenoga 2020. godine s početkom u 12.30 sati održanoje online studijsko predstavljanje učenika Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače učenicima Srednje škole Petrinja vezano uz projekte Europske unije i rad škole.

Prezentaciju o školi i projektima Europske unije održale su 2 učenice i jedan učenik Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače. Najvažnije teme i EU projekti koji su predstavljeni učenicima iz Srednje škole Petrinja su: Modernizacija školskog kurikuluma i razvoj praktikuma za obrazovanje oodrživoj ekološkoj poljoprivredi (financiran iz IPA komponenta IV- Razvoj ljudskih potencijala-Program EU za Hrvatsku), Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s HKO “Eko-bilje” (financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., a u okviru natječaja „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II“),VEC Sharing – Cross-border Vocational Education Capacity Sharing (Financiran iz INTERREG-a V-a Hungary-Croatia Cooperation Programme 2014. – 2020.), sudjelovanje u Erasmus + projektima 2015., 2018. i 2019. godine i sl. Također, istaknuli su kako je Srednja škola S.S. iz Pitomače škola ambasador Europskog parlamenta. Škola se ovom projektu pridružila kako bi se učenici, nastavnici i svi zainteresirani bolje upoznali i informirali o Europskoj uniji, a posebno o demokratskim ovlastima Europskog parlamenta u donošenju odluka važnih za sve građane unije.

Idući tjedan organizirati će se online studijsko predstavljanje učenika Srednje škole Petrinja učenicima Srednje škole S.S. iz Pitomače,također o EU projektima i radu Srednje škole Petrinja.

Osoblje EDIC-a Virovitica podijelio je učenicima Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače prigodne promotivne materijale i brošuru o Informacijskom Centru Europe Direct Virovitica ˝Kutak Europske unije u Virovitičko-podravskoj županiji˝. (EDIC Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content