FOTO Nogometaši Graničar Bušetine ostavili srce na terenu: Spudićeva momčad s deset igrača srušila čačinačku Mladost

U utakmicu 13. kola 1. županijske nogometne lige u bušetinskom Bereku, domaća momčad ušla je bez tri bitne igračke poluge: Karla Petrinića, Lovre Štefanca i Stivena Čančara, dok se u sastav, kao igrač, vratio trener Samuel Spudić.

Na gostujućoj klupi nije bilo stratega Nikice Hata, zbog smrtnog slučaja u užem krugu obitelji. U prvom dijelu susreta u čvrstoj igri momčadi su bile ravnopravne. Gosti su u dva navrata bili blizu zgoditku. Oba puta pucao je Dario Periša. U 7. minuti pogodio je vratnicu, a u 15. minuti uspješniji od njega bio je domaći vratar Natanael Vidak.

Nakon početnog gostujućeg pritiska i domaća momčad počela se sve opasnije približavati gostujućem vrataru Domagoju Žihi. Posebno su opasni bili Alen Fučkar, Janko Brlas i Ronald Jagica, ali bez promjene rezultata. Na odmor se, nakon visokog trkačkog ritma, otišlo netaknutih mreža.

IMG 9466 Custom

Nakon samo tri minute drugog dijela Graničar Bušetina je ostala s deset igrača. Teren je zbog drugog žutog kartona morao napustiti Karlo Pelko, koji se teško pomirio sa sudačkom odlukom.

Šest minuta kasnije domaći igrači su došli do odlučujućeg zgoditka. Alen Fučkar je iz slobodnog udarca iskosa s osamnaest metara pogodio vratnicu. Lopta mu se odbila u noge te je na njemu potom napravljen prekršaj. Loptu je uzeo Ronald Jagica i iz teške pozicije pogodio nebranjeni dio mreže vratara Žihe. Erupcija oduševljenja među domaćim igračima.

IMG 9519 Custom

Što je vrijeme odmicalo sve više se osjećala brojčana dominacija gostujuće momčadi. Gosti su sve više pritiskali domaću momčad na njenu polovicu terena. Sijevali su udarci prema domaćim vratima, ali se Natanael Vidak odlično postavljao i sačuvao svoju mrežu. Nervoza je rasla obostrano. Domaćima se sat kretao presporo, a gostima prebrzo. Sudac Matija Presečan smirivao je strasti, s čime obje momčadi nisu bile zadovoljne smatrajući da su zakinuti. Njegov zvižduk, koji je označio kraj, domaći su dočekali s olakšanjem, usprkos svim nevoljama osvojena su tri nova boda.

IMG 9563 Custom

Susret je u svim elementima opravdao epitet derbija, koji nažalost, zbog epidemioloških razloga, nisu mogli vidjeti u Bereku uvijek brojni domaći navijači.

-Uspjeli smo s desetkovanim sastavom doći do pobjede. Teško je igrati s igračem manje, osobito u sredini terena, gdje nam je Karlo Pelko bio bitan. To su naši gosti koristili, ali smo se uspjeli obraniti – na kraju utakmice zadovoljan je bio trener – igrač Graničar Bušetine Samuel Spudić.

Graničar Bušetina – Mladost Čačinci 1:0
Igrač utakmice: Natanael Vidak

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”611319″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content