FOTO Petorica VBR-ovaca biciklističkim maratonom simbolično “spajaju” dva mjesta velikih stradanja u Domovinskom ratu

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a u spomen na herojski grad Vukovar i Dan sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, danas (nedjelja) je iz Voćina startao biciklistički maraton Voćin-Vukovar 2020.

Iz Voćina su sudionike biciklističkog maratona, nakon odavanja počasti polaganjem upaljenih lampiona uz spomenik Voćinakoj žrtvi, ispratili načelnik općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković i njegov zamjenik Ivan Đuzel.

VBR Vocin

U Slatini su bicikliste dočekali pročelnik u Uredu gradonačelnika Krunoslav Šarabok, predsjednik HVIDR-e Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić te su skupa položili upaljene lampione uz spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

VBR

Ovim biciklističkim maratonom simbolično će se spojiti dva mjesta velikih stradanja u Domovinskom ratu, Voćin i Vukovar, a voze ga članovi bicklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci): Pavo Tutenov, Matija Kolar, Darko Dolovski i Mato Bubaš iz Slatine te Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku potporu Željka Strake, Martina Bišćana i Maria Kovača.

– Ovim biciklističkim maratonom spojit ćemo stradalnička mjesta Voćin i Vukovar. Iz Voćina smo krenuli u 8 sati, a dolazak u Vukovar je predviđen za oko 15 sati. Na putu za Vukovar zaustaviti ćemo se u mjestima gdje su spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te položiti lampione. Ove godine, za razliku od prošle, promijenili smo rutu kretanja te idemo preko Našica, Podgorača, Čepina, Laslova, Ernestinova, Nuštara, Marinaca, Bogdanovaca, i u konačnici je Vukovar, sve u dužini oko 160 kilometara – izjavio je po dolasku u Slatinu vođa VBR-ovaca i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

IMG 4418

Pokrovitelji ovog biciklističkog maratona su Virovitičko-podravske županija i Grad Slatina.

– Mi uvijek imamo podršku naše Županije, općina i gradova, koji podupiru naše vožnje. Županija nas je kompletirala s opremom za ljetnu vožnju, Grad Slatina nas je obukao za ove hladnije uvjete, a Općina Čađavica financirala nam je dio troškova ove vožnje. Ovom prigodom bih poručio svim načelnicima i gradonačelnicima s područja Virovitičko-podravske županije da nas podupru u našim aktivnostima te da svi oni mogu biti sponzori naših aktivnosti kroz koje promoviramo mjesta naše županije. Iskoristio bih ovu priliku i zahvalio se svima koji su do sata podržavali naše aktivnosti – zaključio je Bubaš.

VBR

Pročelnik Krunoslav Šarabok pohvalio je ovu, ali i sve druge aktivnosti koje provodi ova biciklistička ekipa, te dodao kako će i nadalje imati podršku Grada Slatine.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli i M. Kovač)

[g-gallery gid=”612532″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content