FOTO Ubojita krila: Pitomačanke predvođene neuhvatljivom Ninom Ferić razbile Đurđevčanke u derbiju kola

U sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, zbog epidemioloških razloga, pred praznim tribinama odigrana je derbi utakmica 6. kola 2. hrvatske rukometne lige Sjever između rukometašica Pitomače i Đurđevca.

Gošće iz Đurđevca doputovale su s dosad maksimalnim učinkom od pet pobjeda, uvjerene da će nastaviti pobjednički niz, dok su domaće rukometašice u nekompletnom sastavu izgubile na gostovanju u Koprivnici od druge ekipe Podravke.

Gošće su imale prvi napad, ali ga nisu iskoristile. Igračice Pitomače su u dva navrata osvojile loptu. U oba puta, kao vjetar brza Nina Ferić je pogodila gostujuću mrežu. Pitomača je nakon 48 sekundi vodila 2:0. Upravo je s krilnih pozicija Pitomača bila ubojita, a uz Ninu Ferić napadački dio posla odrađivala je Marija Roberta Magić, dok je na vratima bila sigurna Iva Blažević, koja je uz obrane iz igre uspjela obraniti i četiri šuta sa sedam metara.

IMG 9947

Da u đurđevačkim redovima nije bilo Virovitičanke Anamarije Mikulić, koja je vodila igru i postizala zgoditke, Pitomača bi na odmor otišla i s većom prednošću od 18:11.

Na početku drugog dijela, kada su se u napadu više uključile vanjske igračice, rukometašice Pitomače imaju u dva navrata +9 (21:12 i 22:13). U tim se trenucima više nisu forsirale. U posljednjih desetak minuta gostujuće igračice kreću na sve ili ništa, ali su jedino uspjele doći na zaostatak od pet zgoditaka (29:24 i 30:25), ali više od toga nisu mogle napraviti.

IMG 9938

Do kraja Pitomačanke ponovno odlaze na +8 (33:25) čime su potvrdile uvjerljivu pobjedu, koja je na kraju bila ista kao i na odmoru +7 (33:26).

-Još jednom se potvrdilo, ono što sam već rekla, da imamo odlične individualke, koje su u ekipi pokazale svoju kvalitetu – na kraju je zadovoljna bila trenerica Pitomače Sanja Šandrovčan.

IMG 9906

Pitomača: Iva Blažević, Iva Biuk, Maja Biuk, Lea Crlenjak, Nina Ferić 10, Tamara Štefanec 6 (2), Antonela Brlas, Sofija Martinčević, Andreja Matić 3, Marija Roberta Magić 6, Valentina Šanteković 5 (1), Ana Šimić Kaša, Dora Šandrovčan i Vita Domijan 3. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

Sedmerci: 3 (3)

Isključenja: 6 minuta (Matić četiri minute i Štefanec dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”611868″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content