FOTO Vodeći strijelac lige srušio Bratstvo: Vidak skinuo penal Hokmanu i pogurao Graničar Bušetinu do pobjede u derbiju

Drugi vikend uzastopce u Bušetini se igrao derbi drugoplasirane i trećeplasirane momčadi 1. županijske nogometne lige. Prošlog vikenda domaća Graničar Bušetina svladala je tad svog prvog pratitelja Mladost iz Čačinaca, a ove nedjelje bila je bolja od Bratstva iz Gornjeg Bazja, koje je u međuvremenu zauzelo treću poziciju.

Po pravom jesenskom vremenu utakmica je počela obostranim napadima. U domaćim redovima najagilniji su bili Karlo Petrinić, Alen Fučkar, Lovro Štefanec i Ronald Jagica, dok su u gostujućim redovima najviše problema domaćoj obrani stvarali Marijan Holec, Matej Vinak i Dino Milinović.

IMG 9697

Prvih pola sata mreže su mirovale, odnosno vratari Natanael Vidak i Leo Franjić bili su uspješniji od suparničkih napadača. U 31. minuti gostujuća obrana bespotrebno izbacuje loptu u korner, nakon kojeg Karlo Petrinić glavom loptu ubacuje u nebranjeni dio mreže – domaća momčad vodi 1:0. Gosti se nisu predavali i dalje atakiraju na domaća vrata, pogodili su vratnicu, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže. S minimalnom domaćom prednošću se otišlo na odmor.

IMG 9720

Početkom drugog dijela gosti sve ozbiljnije kreću prema domaćim vratima. To je otvorilo prostor za ubojite domaće kontre. Najizrazitiju priliku imao je Petrinić u 50. minuti, ali je lopta prošla nekoliko centimetara uz vratnicu. U jednom prodoru u 55. minuti u domaćem kaznenom prostoru srušen je Dino Milinović. Sudac Jurica Culej je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Leo Hokman, ali ga je Natanel Vidak nadmudrio i obranio njegov udarac.

IMG 9703

Devet minuta kasnije Karlo Petrinić je ponovno u kontri i silovitim udarcem postiže svoj drugi zgoditak – 2:0 za domaću momčad. Tenzije među igračima su porasle, ali ih je sudac Culej uspio držati pod kontrolom. Do kraja su domaći propustili još dvije prilike za uvjerljiviju pobjedu. Petrinić je u 80. minuti pogodio okvir gola, a Ronald Jagica je bio neprecizan u 85. minuti.

IMG 9733

-Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Moji momci nisu iskoristili svoje prilike, pa čak i penal. To je unijelo nepotrebnu nervozu, što je rezultiralo s još nekoliko pogrešaka u našoj obrani, koje domaći, na našu sreću, nisu iskoristili – izjavio je trener Bratstva Zlatko Vuković.

-Svjesno smo prepustili terensku inicijativu gostima. Na vrijeme smo postigli vodeći zgoditak. Gosti nisu realizirali penal, nakon čega smo poveli 2:0, imali smo prilike i za još uvjerljiviju pobjedu – zadovoljan rezultatom bio je trener-igrač Graničar Bušetine Samuel Spudić.

Graničar Bušetina – Bratstvo Gornje Bazje 2:0
Igrač utakmice: Karlo Petrinić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”611940″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content