GDCK Našice počinje s dijeljenjem paketa zaštitne opreme starijim osobama u sklopu programa “Čuvajmo ih”

Od sutra (utorak) će Gradsko društvo Crvenog križa Našice dijeliti pakete zaštitne opreme starijim osobama, u sklopu programa “Čuvajmo ih”, a koji je pokrenuo Hrvatski Crveni križ kako bi za 23 tisuće starijih osoba slabijeg imovinskog stanja osigurao zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva  s ciljem smanjenja rizika od koronavirusa. Stoga je iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema županijskim društvima krenula distribucija osobne zaštitne opreme koja će tijekom studenog i prosinca biti podijeljena starijima od 65 godina.

Pakete će tako moći dobiti osobe koje ispunjavaju jedan od ovih kriterija:

a) osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu, a starije su od 65 godina
b) osobe koje žive same i nemaju primanja veća od 2.200 kn te su stariji od 65 godina ili ako žive s još jednom osobom i nemaju primanja veća od 3.500 kn i stariji su od 65 godina
c) osobe bez primanja starije od 65 godina.

Pakete će članovi gradskog društva dijeliti svakim radnim danom od 10 do 12 sati u Crvenom križu Našice, u Ulici kralja Tomislava 6. Na podjelu je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i dokument o visini mjesečnih primanja poput odreska od mirovine, postojećeg rješenja Centra za socijalnu skrb ili ispisa iz banke za prošli mjesec. Ukoliko osobe koje ostvaruju pravo na paket zbog trenutne epidemiološke situacije, nisu u mogućnosti doći, mogu poslati neku mlađu osobu uz predočenje traženih dokumenata korisnika. Podjela paketa traje do isteka zaliha, a više informacija može se dobiti na broj: 031/613-275.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content