Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica bila domaćin stručnog skupa Bibliokon

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica bila je domaćin stručnog skupa Bibliokon. Skup organizira svake godine Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja uz pomoć Ministarstva kulture i medija.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Hrvatskog knjižničarskog društva Dijane Machale te predsjednice Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja Silvije Perić započela su izlaganja koja ove godine uglavnom prate trenutnu situaciju vezanu uz Covid 19.
IMG 1582187eedae8c65e36a33874c9da716 V
Naime, knjižničari, što našeg Društva, ali i šire knjižničarske zajednice i u ovoj situaciji  pokazuju domišljatost, spretnost i snalažljivost.
Predstavljene su virtualne usluge, virtualna pripovijedanja, projekti poput Bibliobicikla, Knjige koje sele da druge uvesele. Sve su to programi koji su spontano nastajali za vrijeme početka pandemije te su se tijekom mjeseci razvijali u prave projekte. Sva ova izlaganja su zapravo samo rezultat knjižničarske misije, a to je da se baš svakom korisniku knjižnice omogući slobodan pristup cjelokupnom znanju osiguravajući građu na svim medijima.
Na skupu je predstavljen novi broj Sveska, časopisa Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te nova web stranica Društva. Poštujući sve protuepidemiološke mjere na skupu su nazočili samo predavači, a sudionici su pratili skup preko Zoom-a.
bibliokon slika
(www.icv.hr, sp, Knjižnica i čitaonica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content