JEDNOKRATNA POMOĆ ZA UMIROVLJENIKE 200 kuna pomoći za one čija je mirovina ispod 2.000 kuna

Na aktualnom satu 35. sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin najavio je isplatu pomoći povodom božićnih blagdana za umirovljenike čija je mirovina niža od 2.000,00 kuna. Odluka o isplati donesena je u svjetlu teške situacije nastale uslijed pandemije koronavirusa, a koja je uzrokovala duboku krizu u našem gospodarstvu.

Nakon provedene detaljne analize projekcija proračuna Grada Virovitice, unatoč očekivanom smanjenju izvornih zbog donošenja mjera pomoći našim gospodarstvenicima, Gradonačelnik je u listopadu ove godine donio Odluku da će se krajem kalendarske godine umirovljenicima isplatiti jednokratna pomoć. Pomoć u iznosu od 200,00 kuna bit će isplaćena svim umirovljenicima koji primaju mirovinu nižu od 2.000,00 kuna, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, radi se ukupno 1437 umirovljenika.

– Ovo je jedna u nizu mjera socijalne politike Grada Virovitice prema najugroženijim skupinama u našem društvu, a to su naši umirovljenici s najnižim primanjima. Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i naše Gradskog društva Crvenog križa, rade na projektima koji se sufinanciraju putem Europskog socijalnog fonda, a tu se ističe podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Također, Grad Virovitica sufinancira rad Pučke kuhinje, kao i školsku prehranu za djecu koja su u riziku od siromaštva te osiguravamo besplatan prijevoz osoba starije životne dobi s područja prigradskih naselja Jasenaš i Rezovačke Krčevine. Tu su i drugi oblici financijske pomoći iz gradskog proračuna, kao što su jednokratne pomoći za stanovanje i režije, ogrjev, prijevoza učenika… – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Odluka o isplati jednokratne pomoći umirovljenicima koji primaju mirovinu nižu od 2.000,00 kuna pripremljena je u listopadu paralelno s pripremom novih mjera za pomoć ugroženim dijelovima gospodarstva, a nakon sagledavanja cjelokupne situacije u našem gradu.

Isplata jednokratne pomoći krenut će sljedećih dana nakon što gradske službe dobiju popis osoba koja imaju pravo po ovoj Odluci pravo ostvariti primanje predviđene pomoći. Isplata će se vršiti uz predočenje osobne iskaznice na Gradskoj blagajni u vremenu koje će biti objavljeno putem službene stranice Grada Virovitice i lokalnih medija. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content