KAKVA UTAKMICA, KAKVA POBJEDA! Kadetkinje ŽKK Virovitice u derbiju u Čakovcu iznenadile dosad neporaženu Radost

Ponajprije odličnom obranom, košarkašice ŽKK Virovitice do 17 godina starosti iznenadile su favoriziranu Radost na njihovom parketu u Čakovcu i tako se uključile u borbu za sam vrh u ovom natjecanju.

Naime, Virovitičanke su u prosjeku najmlađe u ovom uzrastu što potvrđuje realnost da se radi o kvalitetnoj generaciji djevojaka spremnih za najveće domete. Prije puta u Čakovec, na noge dosad neporaženima u ovom natjecanju, trener Robert Fritz cijeli tjedan je uvježbavao svoju ekipu za predstojeći derbi. Naglasak je stavljao na igru u obrani uz vježbanje pravilnog građenja prije skoka kako bi djevojke i u tom segmentu napravile iskorak.

Utakmicu je započela petorka N. Kozlinger – Deskar – L. Kozlinger – Lu. Cindrić – Kurjančić te u startu utakmice ostvarila prednost od pet koševa razlike prisilivši gostujućeg trenera da brzo zatraži minutu odmora. Nakon predaha domaće košarkašice zaigrale su znatno čvršće te do kraja četvrtine potpuno preokrenule utakmicu ostvarivši na kraju +5, odnosno 18:13.

Odmor je odlično došao Virovitičankama, a trener Fritz u igru je ubacio Lanu Cindrić i Enu Ištvanović. To se pokazalo kao dobitna kombinacija te se prednost domaćih iz minute u minutu smanjivala da bi prva trica Leje Kozlinger utakmicu vratila na početak odnosno na 29:29 na poluvremenu. Trener domaćih nije bio zadovoljan igrom svojih igračica te ih je pozvao u svlačionicu na “vruću juhu razgovora” i kada se očekivalo da će domaće prelomiti utakmicu na iznenađenje svih dogodilo se upravo suprotno. Lucija Cindrić zagospodarila je reketom, a ubojiti duo Nika Kozlinger – Mia Deskar uništavao je domaće.

Kada je trebalo još jednom tricom ukazala se i Lea Kozlinger, a sve je to bilo utemeljeno na fantastičnoj obrani. Bila je to u obrambenom smislu najbolja četvrtina ove generacije. Uslijedila je nevjerojatna serija Virovitičanki od 14:0. Djevojke su igrale kao u transu dok se jadni trener domaćih u nemoći hvatao za glavu te izrotirao sve igračice, ali pomoći nije bilo. Treća četvrtina je završila s ogromnih 17:3 i neočekivana pobjeda bila je na pragu no ostalo je još 10 minuta.

Trener Fritz toga je itekako bio svjestan te upozorio svoje igračice da još ništa nije gotovo, ali na žalost nisu ga do kraja ozbiljno shvaćale. Nakon početnih promašaja nekoliko lopti završilo je “u bunaru”. Uslijedilo je nekoliko nerezonskih šuteva te forsiranje prodora uz samu liniju igrališta što su čvrste domaće igračice vješto rješavale prisilivši Virovitičanke da s loptom izađu u aut. Sve navedeno dovelo je do toga da se u zadnje dvije minute uđe sa samo tri koša prednosti, odnosno rezultatom 50:47. Tada se sa svojom trećom tricom ukazala Lea Kozlinger, uslijedio je prekršaj na Niki Kozlinger koja je rutinirano ubacila dva slobodna bacanja da bi to isto 30-ak sekundi prije kraja ponovila i Mia Deskar što je stvorilo nedostižnu razliku od 62:57, čime je završila utakmica te je uslijedilo veliko slavlje.

media share 0 02 0a b569220d3ab160cc3efa29d5cf501b969f65f479a5ea5acc300f882170b2bcb6 b6188d55 74b9 48e7 8fd3 0dd43a5174f5

Utakmicu života odigrala je Lea Kozlinger te uz 15 koševa (tri trice) dodala i šest asistencija uz tri uspješna skoka i tri osvojene lopte. Isti broj koševa postigla je i Mia Deskar, ali je ovoj brojci dodala i pet asistencija i pet skokova te blokadu u prijelomnim trenucima utakmice. Nika Kozlinger postigla je 12 koševa te tom učinku dodala je još pet skokova, dvije aistencije i tri osvojene lopte.

Drugu utakmicu zaredom Lucija Cindrić ostvarila je double-double učinak te uz 10 koševa još 11 puta uspješno skočila. Lana Cindrić postigla je četiri koša, ali i osam puta uspješno skočila te zalijepila jednu lijepu blokadu. Svoju najbolju utakmicu u ovoj sezoni odigrala je i Ena Ištvanović te uz četiri koša upisala i skok i osvojenu loptu. U strijelce se upisala i Iva Kurjančić dodavši na to i dvije asistencije.

Nakon utakmice vidno iscrpljen trener Robert Fritz posebno je pohvalio borbenost svojih djevojaka koje su izgarale odrađujući svoje zadaće u obrani, ali i upozorio na veliki broj izgubljenih lopti na čemu treba posebno poraditi u budućnosti.

-Ovom pobjedom uključili smo se u borbu za sam vrh o čemu smo na početku sezone samo sanjali, ali sustavan rad i redovit dolazak na treninge očito daju dobre rezultate i ako ovako nastavimo možemo s pravom očekivati još koje iznenađenje u ovoj sezoni – zaključio je na kraju Fritz.

ŽKK Radost – ŽKK Virovitica 57:62

ŽKK Virovitica: Nika Kozlinger 12, Ena Ištvanović 4, Lana Cindrić 4, Lucija Cindrić 10, Lea Kozlinger 15, Martina Sabo, Mia Deskar 15, Iva Kurjančić 2, Marta Leda Kalaš i Dora Lakota Kovač.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content