Mario Lukačević novi predsjednik Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“

Na 3. izbornoj skupštini Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“, koja je održana 30. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice, za predsjednika je jednoglasno izabran Mario Lukačević.
Novoizabrani predsjednik LAG-a zahvalio je svima na ukazanom povjerenju.

– I dalje ćemo nastaviti istim tempom radeći na povezivanju javno-gospodarskog i civilnog sektora, a sve u cilju razvoja ruralnih područja. Otvoreni smo za sve koji promiču nove ideje i aktivnosti. Posebna mi je želja da u projekte LAG-a uključimo što više mladih kako bi i oni bili dionici razvoja lokalnih zajednica. Pošto 91 posto ukupnog prostora u RH čini ruralno područje u kojem se nalazi 88 posto naselja te u kojem živi 48 posto stanovništva, jasno je zašto je takav oblik povezivanja kroz lokalne akcijske grupe važan za pokretanje razvoja – rekao je Mario Lukačević ujedno zahvalivši i svojim prethodnicima koji su ovaj posao obavljali prije njega.

Izbornoj skupštini nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a svim članovima na uspješnoj suradnji zahvalila je i dosadašnja predsjednica LAG-a „Virovitički prsten“ Tihana Harmund.

20201130 090334 Fotor

– Odobren je velik broj projekata, kako za poljoprivredna gospodarstva, tako i za jedinice lokalne samouprave. Drago mi je da sam u svom mandatu mogla dati doprinos razvoju LAG-a – istaknula je Tihana Harmund.

Sva druga novoizabrana upravna tijela Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ mogu se pogledati na službenoj mrežnoj stranici. (virovitica.hr)

20201130 090442 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content