“NA ŠTO SVE IMAM PRAVO” Prijavite se na webinar o pravima koja ostvaruju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te njihovi roditelji

“Savjetovalište za sve” projekt je Udruge za Down sindrom Virovotičko-podravske županije, a jedna od njegovih aktivnosti je odžavanje predavanja na temu ostvarivanja prava djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Webinarom “Na što sve imam pravo” sudionici će se upoznati s pravima i uslugama koje se ostvaruju putem Zakona o socijalnoj skrbi, a psihologinja Sandra Matošina Borbaš i Dragica Smiljanec, socijalna radnica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, sudionike će provest kroz pregled prava iz zdravstvenog sustava, mirovinskog sustava te sustava odgoja i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Kao jedan od partnera na projektu “Savjetovalište za sve”, Udruga Vretenac poziva roditelje djece s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom ili zdravstvenim teškoćama, ali i sve zainteresirane da se u ponedjeljak, 30. studenog u 17 sati, priključe webinaru “Na što sve imam pravo”.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail: savjetovaliste.za.sve@gmail.com.

Nakon prijave sudionici će na mail dobiti Zoom poveznicu webinara koja im omogućuje praćenje i sudjelovanje na istom.

Udruga za Down sindrom VPŽ projekt “Savjetovalište za sve” provodi drugu godinu zaredom pod financijskom podrškom Virovitičko-podravske županije, a ove 2020. godine u aktivnosti projekta kao partnere uključila je Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina te Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica.

(UOSIT “Vretenac” Slatina)