Napreduju radovi na kružnom toku u Pitomači: Zatvorena državna cesta, promet se odvija obilaznim pravcima

Napreduju dugoočekivani radovi na kružnom toku u Pitomači, na raskrižju ulica Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV. Riječ je o investiciji koju financiraju Hrvatske ceste, a radove izvode Ceste Bjelovar.

Ovo raskrižje bilo je jedna od kritičnih točaka Podravske magistrale problematična zbog otežanog uključivanja prometa iz sporednih ulica na državnu cestu, ali posebno “opasna” zbog teretih vozila koja ovom dionicom često prolaze.

DJI 0846

Prema riječima načelnika općine Željka Grgačića raskrižje je problem već niz godina.

– U blizini se nalaze tržnica i KTC, a kada je srijeda ili subota velike su gužve i zaista je nemoguće izaći sa sporednih cesta na glavnu. Osim što će protočnost prometa biti bolja, ne moram ni spominjati koliko će povećati sigurnost u prometu. Prvenstveno će se smanjiti brzina vozila koja prolaze središtem Pitomače – rekao načelnik Grgačić.

Trenutno je privremeno zatvorena državna cesta D2 u ulici Ljudevita Gaja i bit će zatvorena sve do 25. studenoga u 17:00 sati.

IMG 9615

Promet se odvija obilaznim pravcima:

  • Za smjer VIROVITICA – ĐURĐEVAC na dionicu županijskih cesta; ŽC4002 Pitomača (Vinogradska ulica, Pitomača) – Otrovanec – Velika Črešnjevica te ŽC 2234 Velika Črešnjevica – Grabrovnica – Dinjevac – Kloštar Podravski – Đurđevac
  • Za smjer ĐURĐEVAC – VIROVITICA na dionicu lokalne ceste LC 40003 (Dravska ulica, Pitomača) preko “Zadružnog puta” i “Berečnog puta” na državnu cestu D2.

(www.icv.hr, ml, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”611627″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content