Nije stajanje, nego kretnja – nije mjesto, nego šetnja: Prvi “drive in” advent u Hrvatskoj ove godine u Osijeku

S obzirom na moguće najave kako bi jesenje i zimske mjesece mogao zahvatiti novi val širenja zaraze, Turistička zajednica Osijek počela je puno ranije promišljati o raznim solucijama kako bi svojim sugrađanima ipak omogućila božićnu čaroliju.

Tako se dosjetila Advent pretvoriti u Adventiranje, koje za razliku od drugih sadašnjih manifestacija, neće biti virtualno već stvarno, a građani će šetajući otkrivati razne lokacije i adventski ugođaj na neočekivanim mjestima.

Ideja je da posjetitelji uživaju u šetnji od osječke “katedrale”, ispred koje će biti i adventski vijenac, pa kroz okićeni Sakuntala park do secesijskog zdenca, Perivoja kralja Tomislava i Parka kralja Petra Krešimira IV. Prvi puta ove godine trebao bi biti lampicama okićen i Zrinjevac, a kroz neka od “božićnih mjesta” u središtu grada, posjetitelji će se moći i provesti automobilima.

Premda neće biti kućica i štandova s gastro ponudama, obožavatelji blagdanskih delicija neće ostati zakinuti za pečene kobasice i kuhano vino jer u planu je postavljanje adventskog drive-ina, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera.

-U suradnji s našim partnerom Arrivom, prostor ispred središnjeg autobusnog kolodvora planiramo pretvoriti u mjesto adventskog drive-ina. Ovdje postoje platforme na kojima bi se postavile kućice s kuhanim vinom i kobasicama, a građani bi iz svog vozila mogli naručiti i preuzeti adventsku gastroponudu, i to bez da izlaze iz automobila. Autobusni kolodvor izabran je kao lokacija i zbog svoje simbolike, to je mjesto dolazaka i polazaka, mjesto gdje turizam počinje, mjesto putovanja, čežnje i zajedništva – istaknula je Tajana Rogulja, direktorica Ureda Turističke zajednice Osijek.

Dodala je i kako će se sve moći pratiti i podržati i na društvenim mrežama pod motom #ZajednoZaJedno jer je upravo zajedništvo jedna od najbitinijih poruka ovogodišnjeg osječkog Adventa. A kako bi se stvorio što ljepši i puniji blagdanski ugođaj, a grad zasjao punim sjajem, Turistička zajednica je pod nazivom “Osvijetlimo Osijek zajedno” pozvala sve obrtnike, poduzetnike i trgovce da ove godine okite izloge svojih radnji, a za one najuspješnije osigurane su i nagrade.

Uz sve to, osječka TZ pripremila je i adventski online kalendar kako bi svi građani zajedno mogli odbrojavati 24 dana adventa, a tijekom kojih će ih do 30. prosinca iznenaditi manjim događanjima na određenim mikrolokacijama, među kojima će se sigurno naći i specijalno osvjetljavanje velikog bora.

Premda ovogodišnji Advent neće biti onakav na kakav su građani navikli ranijih godina, ipak će moći uživati u radostima i veselju božićnih blagdana.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content